Ja kära nån, en sån dåligt producerad video. Mitt i alltihopa kommer min sambo och vill vara med, vilket gjorde att det hela blev väldigt mycket mer tramsigt och knasigt än vad det var tänkt (men skitkul bakom kulisserna såklart!). Men vem bryr sig! Ramslöken är här! 

Vi plockade en hel tygkasse full och satte igång och gjorde ramslökspesto. Receptet är lite höftat, så anpassa efter er egen smak!
 

Ramslökspesto
Ger ca en halv liter pesto


160-200 g ramslök
1-1,5 dl oliv/rapsolja
100-150g solrosfrön, pinjenötter eller liknande
1 msk bjäst (valfritt)
salt och peppar

Gör såhär: Tvätta ramslöken och mixa den i två omgångar i en matberedare tillsammans med oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till föredragen konsistens. Förvara i tätsluten burk i upp till 2 veckor. Använd på mackan, i såser/dressingar eller till pasta till exempel.
 
/Lina
Gotland, Vegan, pesto, ramslök, trams,