Smarrigaste saffranspannkakan på hela ön!
 
 
 
SAFFRANSPANNKAKA
4-5 portioner
 
Ingredienser:
Risgrynsgröt gjort på 2dl ris
½ dl socker
1dl sojamjölk
½dl mandlar
0,5g saffran
3 msk kikärtsmjöl

Till servering:
Vegansk vispgrädde
Salmbärssylt (eller annan sylt, tex. drottningsylt)
Valfritt: mullbär eller andra bär.
 
Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader så den är varm. 

Mortla saffranen med nån tesked av sockret.

Tillsätt detta och sockret till din gröt och rör om.

Medans gröten svalnar vispar du ihop kikärtsmjöl och sojamjölk. Börja med att vispa runt i kikärtsmjölet lite så alla stora klumpar löser upp sig. Tillsätt sedan sojamjölken lite i taget och vispa tills du får en slät smet. 

Hacka mandlarna medans sojamjölksblandningen sväller lite.

Blanda ner sojamjölksblandningen i gröten och rör om, tillsätt därefter mandlarna.

Sprid ut allting i en ugnsform (20x15cm) och baka i ca 30-40 min. Pannkakan ska vara gyllene, då är den klar.

Låt pannkakan svalna om du vill skära fina rutor. Servera den sen ljummen med sylt och grädde.

 
 
 
Gotland, Vegan, pannkaka, saffran, saffranspannkaka, vegansk,
Follow my blog with Bloglovin