Hjärtligt välkomna till gotlands veganguide! I september 2014 startades en gotländskt vegangrupp för att att lära känna öns veganutbud, varandra och även öns veganska restaurang- och caféutbud. Ett par veganer som haft en liknande grupp i Karlskrona startade ovan nämnda grupp och snart i ett kommentarsfält på facebook föddes idén till en förlängning av gruppen -  en fördjupning i skepnaden av en blogg!

Höst runt Visbys ringmur.

I den här bloggen kommer vi dela med oss av våra restaurang/café-recensioner i form av en enkät, besök och en alldeles egen "Vegan Gotland-märkning". Sedan kommer dessa kompletteras med gästinlägg, recept, reportage och utbudet av veganprodukter i olika butiker på Gotland.


Nyskördade grönsaker från Suderbyn Ekoby.

Bloggen är till för alla som är nyfikna på gotländsk veganism! Kanske är du en av många veganturister och vill veta var just du kan äta ett riktigt mumsigt mål kvällsmat i centrala Visby eller om de har tofu på Ljugarns lilla konsumbutik? Eller ska du laga gotländsk saffranspannkaka till en vegankompis som kommer på besök och undrar vad du ska ersätta ägget med? Eller vill du lära känna fler veganer på Gotland? Vi hoppas att vi kan stilla det behov vi alla känt som turister, nyinflyttade och bofasta på Ön!
 

 
Gotland, Grönsaker, Vegan, Visby, food, mat,