Telefon: 0498 - 21 18 00
Prisklass: Lyx (88kr per smårätt, 3-4 smårätter ger en måltid)
Utbud: Blandkost
Öppettider: onsdag-söndag 18.00 - sent 
Det är hit du ska. Att Surfers skulle få Vegan Gotlands veganmärkning var det aldrig någon tvekan om. Surfers har alltid haft veganska rätter på menyn och restaurangen har varit känd bland veganer och andra för sina fantasiska kinesiska smårätter. Det är dessutom väldigt mysigt i restaurangens olika små rum. 
 
 
 
 
 
Det gäller att boka bord i god tid, eftersom restaurangen är jättepoppis. Under lågsäsong går det att få plats samma vecka som en ringer, men på sommaren bör du ha ett par veckors framförhållning. 
 
All mat på Surfers är smårätter, typ som tapas fast kinesiskt (från provinsen Sichuan). Vanligt är att sällskap beställer in ett antal rätter gemensant. Köket "ransonerar" sedan så mycket som går åt av de rätter en valt, för antalet personer i sällskapet. 
 
 
Alla förrätter på menyn är veganska (yey!). På bilden ser du (från vänster) Möta himlen-potatis, Ambassadörens gurka och Lampskärmspotatis.

EDIT 27/3 -17:  Dessa finns tyvärr inte kvar på menyn, vilket vi tycker är jättesynd! 
 
Så här kan det se ut när ett sällskap har beställt in mat. 
 
På menyn finns förutom förrätterna fyra veganska smårätter samt två som går att få veganska. 

EDIT 27/3-17: Menyn ändras några gånger om året och just nu finns det fler veganska rätter utöver dessa fyra. De som visas här nedan verkar dock vara standard på menyn och kommer nog finnas kvar på menyn (hoppas vi, de är supergoda!) Kolla in surfers hemsida för aktuell meny. 
 
Ingefärsdoftande tofu - dubbelfriterad silkentofu i söt ingefärssås toppad med vårlök
 
Mao Dou - Sojabönor med sichuanpeppar, ingefära och salt
 
Rättiksallad - Vitlök, ingefära, chili, risvinäger och koriander
 
 OBS: På menyn serveras denna med kyckling. Säg till så får du den vegansk.
Bang bang Ji Zi - kall silkentofu med sås gjord på sesampasta, toppat med gurka och vårlök.
 


Tillagt 27/3-17: Nu finns det en vegansk dessert på menyn också, hurra! En underbar chokladtryffel med flingsalt på, serverat snyggt på en kalkstensplatta med nachipäron i kokosgrädde till. En perfekt, lagom stor efterrätt i rätt prisklass (25kr). Tyvärr fick vi den serverat på ett mycket tråkigare vis gången efter, så vi hoppas att de tar tillbaka denna ursnygga presentering av rätten. Själva tryffeln är riktigt god, men den skulle behöva tas fram ur kylen lite längre tid innan servering, då den är rätt kall och hård. Vissa gånger har den också vart lite sockerkristallig, men på det stora hela är den otroligt god, speciellt tillsammans med de underbara kokospäronen. 
 
 
 
Efter att köket stängt förvandlas restaurangen till en bar/nattklubb. Tim i baren kan fixa supergoda fruktdrinkar (både utan och med alkohol). De pyntas fint med mängder av färsk frukt. Även om du inte vill äta, kan du komma och hänga i baren och lyssna på (och dansa till) reggae. 
 
 
Självklart ska Surfers ha vår märkning! Här är den uppsatt på dörren.
 
Vegan Gotland är inte de enda som gillar Surfers. Kolla Grymt sa grisens inlägg om dem samt på Veganistan

Surfers finns nu också i Stockholm, så om du inte är i Visby kanske du har vägarna förbi där! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gotland, Vegan, Visby, surfers, vegangotland, veganism,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej