>>>>> UPPDATERING: Denna restaurang serverar inte längre något veganskt! OBS! <<<<< 
 
 
Telefon: 0498-65 91 03
Prisklass: Lyx (burgaren kostar 167kr)
Utbud: Blandkost
Öppettider: Onsdag – söndag 17-02
 Vanliga menyn gäller fram till 22:00
 
 
 
>>>>> UPPDATERING: Denna restaurang serverar inte längre något veganskt! OBS! <<<<<
 
 
Vi har haft glädjen att dela ut Vegan Gotlands tredje märkning. Restaurangen/baren, som har en vegansk burgare på menyn, har otippat nog ett starkt fokus på kött. Vi har valt att ge dem vår märkning eftersom deras burgare är väldigt god och vällagad samt eftersom personalen har bra koll på vad som är veganskt. Dessutom är de noggranna med att det veganska som serveras inte har kommit i kontakt med animalier. 
 
 
Vi tyckte det var kul att burgaren är tillagad från grunden på mungbönor, kikärter och svarta bönor. Den är friterad i en fritös där enbart vegetablier friteras, eftersom stekbordet används till kött. Friteringen ger burgaren en bra krispighet och smak. 
 
Burgaren serveras i ett fullkornsbröd (lite småbrutalt spetsad av en grillkniv för att hålla ihop). Däri finns syrad rödlök (njom!), sallad och tomat. Barbequesåsen som serveras som standard innehåller honung, så tänk på att säga till om ni inte vill ha den. Till burgaren severas tjocka pommes och saltgurka samt en hemgjord ketchup. 
 
 
Ägaren sedan ett par år tillbaka, Jens Stoor, berättade att den veganska rätten tillkom på menyn på grund av att många av banden som spelade på denna hårdrocksbar, efterfrågade vegansk mat. Det blev för krångligt att uppfinna en ny rätt på beställning om och om igen, så för att underlätta för både kockar, serveringspersonal och gäster, insåg han att det var nödvändigt att alltid ha en vegansk rätt. 
 
 
Vill ni gå till ett ställe där ni kan lyssna på livemusik eller bara uppleva denna något alternativa bar, som skiljer sig från andra ställen i Visby, och samtidigt käka en grymt god burgare, så finns möjligheten här. 
 
>>>>> UPPDATERING: Denna restaurang serverar inte längre något veganskt! OBS! <<<<<
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gotland, Vegan, restauranger,