Okej, let's face it, på Gotland finns det inte extremt många butiker som säljer veganska specialvaror (halvfabrikat, godis etc). Vi anser dock inte att en måste använda sig av dessa specialvaror för att kunna njuta av att äta en vegetarisk kost, men ibland är det kul att testa nya saker. 
 
 
I Västerås finns en vegetarisk butik med namnet Veggoköket. Nu har de faktiskt öppnat en webshop under namnet Veggokiosken, så nu kan även vi på Gotland få tag på saker som glutenmjöl, muffinmix, Vego-chokladen, Violifeost mm.  Snacka om bra affärsidé!
 
 
Vi fick hem en låda med blandad kompott, bland annat Veggokökets egen vaniljmuffinsmix, rocky road och veggoburgarmix. Förutom fanns det lite choklad och annat godis. 
 
 
Vi tog med hela kitet till vår senaste veganträff och bjöd på, vilket var väldigt uppskattat! På bilden ovan ser ni vaniljmuffins gjorda på veggokökets muffinmix, samt brownies som ni hittar recept på i det här inlägget.
 

 
Veggoburgarmixen gjorde vi biffar av några veckor senare, och åt med potatis och Rydbergs bea. De var goda, men skulle nog behöva bakas i ugn eller liknande. De känns inte helt tillagade när en endast steker dem, eftersom de är gjorda av glutenmjöl. Det var även tokigt att det inte stod någon innehållsförteckning på paketet.
 
Så ifall du bor i en liten stad, eller på en ö som Gotland, frukta ej - Veggokiosken är din räddning! Tyvärr är frakten rätt dyr (69 kr oavsett hur mycket/lite du beställer) men en smart grej är att gå ihop med andra veggos i din stad så ni kan dela på frakten.
 
Klicka här för att komma till webshopen. Tack Veggokiosken för att ni finns! 
 
   /Lina
Gotland, Vegan, veggokiosken,