I söndags var det Internationella vegandagen. Vegan Gotland firade genom att stå i Ica Maxis demokök och bjuda Visby på veganska smakprover. Vi bjöd på Pulled Oumph!, Alpros växtdrycker och Linas morotskaka med glasyr gjord på Oatlys nya "på mackan". Vi delade även ut Djurens Rätts folder "Vägen till Vegoland". Det var många som kom och smakade och var mycket positiva. De som var veganer fick varsitt klistermärke och ett "grattis på vegandagen!".
 
Under dagen frågade vi de som kom och smakade om de var veganer. De som inte var veganer, passade vi på att fråga hur det kom sig att de inte var det. Det var väldigt spännande att höra allas svar! Många svarade att de gillar kött för mycket, eller att det bara inte blivit så. Hoppas vi kunde inspirera några att testa veganskt! 

Om du är sugen på att vara med oss när vi har sådana här aktiviteter; gå med i vår facebookgrupp "Vegan Gotland". Där lägger vi upp alla evenemang vi har på gång. Du får självklart också själv föreslå aktiviteter. Tillsammans med alla i gruppen ordnar vi också knytisar (håll utkik efter julbord snart!) och andra träffar för alla som är intresserade av veganism.