Vegan Gotland har ju som bekant en facebookgrupp, där människor på Gotland kan mötas, hitta nya vänner, tipsa varandra om vegorelaterade saker, bestämma träffar osv. och för några veckor sen ordnade vi en veganfika som massa nya medlemmar kom på! Det var ganska roligt, för att vi skulle berätta lite om Vegan Gotland för nya medlemmar, så jag och Malin hade förberett oss, men när vi kom till mötet så var där bara engelsktalande människor! Som tur var så gick det ganska enkelt att översätta det vi hade tänkt säga :) Så himla roligt att folk från alla möjliga håll hade hittat till vår lilla grupp! 
 
En av dessa personer var Manuel från Ibiza som pluggar vindkraft vid Campus Gotland. Det kom fram att Manuel hade med sig en pastamaskin och var en fena på att göra spirulinapasta, så jag bjöd hem honom till mig för att få en lektion i spirulinaravioli! Jag passade på att plocka upp en av Violifes nya ostar, som Cikoria AB Visby hälsokost har fått in. Den heter prosciano och ska smaka som parmesan. 

Vi valde att fylla raviolin med grönkål, spenat och Astrid och apornas mozarella. Även den köpte jag på Cikoria, men astrid och apornas ostar hittar du även på Ica Maxi och Willys. 
 

Ångad grönkål och riven mozarella
 
Manuel hackade grönkålen smått
 
Degen till pastan gjorde han på grahamsmjöl, vetegluten, vatten och spirulina (ett algpulver).
 
Vi började med att kavla ut degen med hjälp en pastamaskin...
 
Precision!
 
... Men det krånglade med pastamaskinens raviolitillsats så vi valde till slut att bara kavla för hand istället. Här fuktar Manuel mellanrummen med vatten så att pastaplattorna ska fästa sig vid varandra och en ska se vart en ska lägga fyllningen.
 
Små underbara knyten av grönkål, spenat, mozarella och svartpeppar.
 
 
 
Ändarna naggades med gaffel
 
 
 
 
 
Färdiga att kokas i saltat vatten i några minuter.
 
 
Såhär blev slutresultatet! Vi serverade dessa utsökta raviolisar med en tomatsås på lök, vitlök, krossade tomater, rökt paprika (som manuel hade med sig från spanien) lite socker samt salt. Sen toppade vi med Violifes prosciano. Det blev otroligt gott! Jag var rädd att det skulle smaka för mycket spirulina, som jag tycker kan smaka lite fisk, men det blev helt perfekt smak. 
 
Osten rekommenderar jag varmt, den har rätt konsistens, är otroligt salt på samma sätt som jag minns parmesan, och är inte sådär frän som tex. astrid och apornas italienska ost. Helt klart det bästa parmesansubstitutet jag testat! 
 
Tack för oss!
 
/Lina