Uppdaterat 2018-02-01: Bistrotorget har just nu endast öppet för bokade sällskap och catering! 

Bistro Torgets facebooksida
Telefon:
070-8177400 
Utbud: Blandkost
Öppettider: 
Se facebooksidan för exakta öppettider.
 
 
 
 
 
I en gammal korvmoj på Södertorg finns sedan i februari i år en bistro som serverar "pilas" (boll på latin). Förutom olika köttbollar finns även en vegansk bollsort. 
 
 
Den veganska pilasen innehåller bland annat kikärtor, avokado, paprika och mandel. Till den serveras en arabiata (som tyvärr var slut idag), basilikasås baserad på havregurt och sallad (supergod, inlagd gurka och morot). Rätten piffades till med lite syrlig broccoli (även stammen i små söta skivor!), grönkålschips och sesamfrön. Eftersom arabiatan var slut, fick vi en liten korg med potatis- och sötpotatispommes. Det är väldigt synd att det inte alltid ingår, för det var nog det allra godaste, av allt det smakrika vi åt. Utan dem tror vi inte heller att rätten skulle vara mättande nog. Med tanke på prislappen (174kr) så hoppas vi att det kan komma att ändras i framtiden. 
 
 
Det var väldigt trevligt att den falafelliknande bollen var mycet mer än en vanlig falafel. Den var saftig bland annat tack vare fiberhusk och avokado. Mandlarna gjorde bollarna krispiga. Glutenfri är rätten till råga på allt! 
 
 
Innan regnet kom satt vi ute i en mysig soffa. Det går att sitta ute, både på fram- och baksidan av bistron. Även inomhus finns platser att sitta, vilket var tur för oss när himlen öppnade sig. Här sitter vi nu, med en kaffekopp med iKaffe och lyssnar på soft indie från högtalarna. 
 
 
Personalen är übertrevlig. De känns väldigt naturliga och genuina, som om de alltid jobbat här och som om vi är stammisar, trots att vi aldrig har varit här. Vi trodde knappt våra öron när de berättade att det finns en vegansk rätt på menyn. Personalen har superkoll på vad det innebär och det känns som om det lagts ner lika mycket tid i planering av den veganska rätten som av de andra. 
 
Summering
Det var suuuuupergott. Vi kände oss alldeles trygga i veganorganet (ni vet det där organet som kan oroa sig ibland att en har fått fel information om en rätts veganskhet). När en i personalen frågade om vi ville ha kaffe och lade till "vi har iKaffe också!" så kändes det om möjligt ännu bättre. Tyvärr är priset väldigt högt med tanke på storleken på portionen och att den underbara pommesen inte i vanliga fall ingår. Vi är väldigt glada över att en nytänkande restaurang som denna har tagit en gammal korvmojs plats i Visby. Klart de ska ha en märkning!

Här kan de sätta upp sin välförtjänta märkning.
 
/Malin och Lina
 
  
Gotland, Visby, bistro, bollar, falafel, ikaffe, korvmoj, södertorg,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej