Telefon: +46 498 - 21 22 10
Prisklass: Medel
Utbud: Blandkost 
Öppettider: 
Mån-Fre 08-18
Lördag 10-17
Söndag 11-17
 
 
 
Vi har tänkt att skriva det här inlägget länge. H10 satte en vegansk rätt på menyn, efter att vi hade önskat det, redan förra sommaren. Vi är så glada att de lyssnar på sina gäster. De var tillmötesgående och visade stort engagemang och intresse och vi känner oss trygga med att de vet vad vegansk mat innebär.
 
H10s sallad var så god, så att vi åt upp den innan vi ville börja skriva. Såhär ser tallriken ut, nu när vi är mätta och belåtna. 
 
Dags att börja knappra på datorn! 
 
Första intrycket av tallriken var att det händer mycket på den. Det fanns soltorkad tomat, pumpafrön, kronärtskocka, paprika, tomat, gurka, rödlök, avokado, quinoa, ruccola, apelsin, hummus, haricot vert, isbergssallad, kryddor och dressing. Det märks att någon har tänkt till för att salladen ska bli så tilltalande och god som möjligt. 
 
 

Förutom salladen finns det ibland en chiapudding som är gjord på soja- eller havremjölk. Det går även att få en bagel eller frukostmacka om en säger till. Allt detta säljs främst vid frukost, men kan finnas kvar senare under dagen. Det finns en chokladboll som är mjölkfri, men personalen vet ej om margarinet har vegetabiliskt D-vitamin. Till kaffet/tet finns soja- och havremjölk. 
 
Priset, 118kr, tycker vi är högt för en sallad. I jämförelse med deras andra sallader med animaliska ingredienser känns den inte prisvärd. Till exempel så kostar en sallad med varmrökt lax 125kr. 
 
 
På H10 är det ofta mycket folk, och därför upplever vi det som lite stimmigt och det är ganska hög ljudnivå. Det är kanske inte ett ställe en går till för att läsa en bok eller ta det lugnt, men däremot om en vill träffa folk och snacka så är det perfekt.
 
 
Vi är glada att H10 är godkända av Vegan Gotland. Vi ger dem en svag fyra, med motiveringen att salladen är genomtänkt och jättegod, men vi tycker däremot att det är synd att den veganska rätten är just en sallad (veganer äter faktiskt annat än bara sallad ;D ), även om H10s meny i övrigt består av många sallader. Det är även lite synd att det inte framgår på menyn vad salladen innehåller, då den heter "vegansallad". Vi är helt för att det framgår tydligt att den är vegansk, men vi vill gärna bli frestade med vad den innehåller. Vi tror inte att det lockar andra än veganer att välja salladen. Kunskapen hos personalen är bra, men den kan bli ännu bättre. Vi saknar veganskt fika, men är glada att det finns växtmjölksalternativ till kaffet/tet.
 
 
 
Med allt detta sagt: fyra Vegan Gotland-grönsaker, alltså. Om du vill ha en god sallad på ställe med liv och rörelse; kila hit. 
 
          
/Malin & Lina
 
 
 
 
 
 
 
Vegan, Visby, bar, café, h10, sallad,