Uppdatering 2019-05-17: De har fortfarande minst en vegansk huvudrätt på menyn. På lunchen finns fortfarande vegansk bakpotatis på menyn. Under kvällen kan man vid förfrågan få Oumph-burgaren vegansk (mayon är inte vegansk men kan ersättas med guacamole) och friterad tofu med nudelsallad vegansk. Som efterrätt finns det en raw brownie med SIAs kokossaltkaramellmandelglass.
 
Telefon: 0498-21 68 00
Prisklass: Medel på lunch och lyx på middag (ca 90 för lunch och 150 för middag)
Utbud: Blandkost
Öppettider: 11.30 - 23.00 Alla dagar
 
 
 
Joda bar och kök ligger nere vid hamnen, mellan färjeterminalerna och Almedalsbiblioteket.
 
Nu har vi just provsmakat Jodas bakade potatis med hummus. När vi kom till restaurangen idag, frågade vi om rätten alltid serveras vegansk. Vi fick veta att den brukar serveras med smör. Då berättade vi om vår märkning "Godkänd av Vegan Gotland"; att de skulle få den om de ändrade så att rätten alltid serveras vegansk. Personalen nappade direkt på förslaget, och under tiden som vi provsmakade rätten hade de kommit överens om att köra på det. Vi blev väldigt glada över att bli bemötta med sådan lyhördhet och härlig service! 
 
 
Vi blev positivt överraskade när bakpotatisen kom till vårt bord. "Bakpotatis med hummus", som rätten heter på dagmenyn, lät inte så spännande, men när vi fick syn på den så ändrade vi uppfattning. I hummusen fanns persilja och bitar av kikärtor, vilket gjorde att den såg spännande ut och smakade gott. Den serverades med en färgglad sallad toppad med ärtskott. Dessutom fanns flera olika sorters grönsaker att välja bland i en salladsbuffé. Lingondryck/vatten och kaffe ingick också. 
 
 
Joda har både ute- och inneservering. 
 
På kvällsmenyn finns även en Oumph-burgare, som serveras med bröd, grönsaker, friterade bakpotatisklyftor, barbequesås och aioli. Förutom aiolin är rätten vegansk, så det går bra att säga till att den ska serveras vegansk. Personalen skulle gärna sätta upp denna rätt som vegansk på menyn, men de har redan tryckt menyerna för säsongen, så den dyker förmodligen upp tills i höst. Om ni testar denna burgare, skicka gärna en bild till oss!
 
Bakpotatisen var schysst som lättare lunch och vi är superglada att den numera är vegansk på menyn. Den gör att Joda är värd en stark trea i betyg. Vi vill gärna höja Jodas betyg till en fyra, men då skulle vi gärna se att Oumph-burgaren finns som vegansk på menyn. Servicen, kunnigheten och lyhördheten är vi väldigt nöjda med och vi kan starkt rekommendera att komma hit. 
 
 
 
            
 
 
/Lina och Malin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gotland, Vegan, Visby,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej