Uppdatering 2018-02-01: Slope Slope har tyvärr tillfälligt stängt igen! Ni hittar ägaren som gästkock på Monroes och vi har hört rykten om att Slope Slope ska öppna igen till sommaren, men vi vet inte om det blir i samma lokaler eller nån annan stans på ön. Håll utkik på deras facebooksida!

The Slope Slopes Facebooksida
Telefon: 070-882 88 69
Prisklass: Lagom (69 kr för studenter/medlemmar i Vegan Gotlands facebookgrupp, 99 kr för alla andra)
Utbud: VEGANSKT!!!
Öppettider: Må-fre (11.30- 13.30) Ibland ordnas middagar på lördagar, håll koll på deras facebooksida
 
 
Här är det!
 
Som vi har längtat, hoppats, önskat, drömt... Nu är den äntligen här - Gotlands första veganska restaurang! Vi har nog inte riktigt fattat det än, trots att det har varit öppet i ungefär tre veckor. Vi skulle så gärna vilja äta där jämt, för så bra och gott är det. 
 
Slope slope är en lunchrestaurang som från början var tänkt att vara en take away-restaurang, eftersom lokalen är relativt liten. Men med en sådan här mysig lokal, med brasa och havsutsikt, sitter folk gärna kvar och äter istället, så den planen slopades (höhö) till viss del och det är sådant som är charmigt med den här restaurangen; att det är ett levande projekt. Patrik, som driver stället vill göra det här tillsammans med oss alla och är öppen för att projektet ska utvecklas.
 
Fullsatt på öppningsdagen!
 
 
Konceptet för maten är att en dagens lunch innehåller två olika grytor, ett tillbehör (t.ex. ris/quinoa) och en matigare sallad/fruktsallad. En ny gryta lagas varje dag och en uppiffad variant av föregående gryta serveras dagen efter. De gånger vi har varit där har vi ätit spenatgryta, kikärtsgryta, blomkålsgryta med gröna ärter, grönkålssoppa och linsgryta. Alla var smakrika, vällagade och väldigt, väldigt goda.
 
Såhär har en av grytorna sett ut.
 
På öppningsdagen bjöds det på grönkålssoppa, bröd och röror.

All mat är lagad från grunden och det märks verkligen. Det märks att Patrik vet mycket om de råvaror han använder. Han har många bra idéer som växer fram allteftersom att projketet växer fram. Han involverar sina kunder i sidoprojekt, t.ex. att skapa dekoration till lokalen och att sälja lokala produkter. Förutom engagemanget kring den goda maten och sidoprojekten, finns ett stort miljöengagemang. Det har t.ex. anordnats en "left over day" för att minimera matsvinn, då kunder bjöds in att äta det som blivit kvar för en billig peng.
 
 Patrik bakom disken (i dubbel bemärkelse; vi råkade ställa disken framför kameran, på disken).
 
The Slope Slope ligger precis bredvid vandrarhemmet Visby Fängelse (gamla fängelset) nere vid hamnen, nära Fenomenalen. Lokalen används som en pizzeria sommartid och har tidigare stått tom under lågsäsong. Missa inte denna söta lilla stuga med restaurangens karakteristiska gula skyltar. Vi tycker att det är bra att det finns en restaurang som ligger i närheten av färjan numera - perfekt att ta med sig maten och äta på resan. Själva är vi inte studenter, men Campus Gotland ligger ett stenkast ifrån (lyllos dem!).
 
 
 
Vegan Gotland lyckönskade öns bästa initiativ.
 
Den mest självklara märkningen vi har delat ut so far sitter nu uppe på dörren.
 
Sammanfattning: Puh. Vi vet inte vad vi ska säga. Vi är så glada att det här stället finns!
 
 
 
 
 
 

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej