Uppdatering 2018-06-27:
Blogginlägget nedan stämmer inte längre. Nu finns inga veganska rätter på menyn, men vegansk mat kan fås vid förfrågan (ej samma rätter som i blogginlägget). 
 
 
 
Telefon: 0498-217222
Prisklass: ca 100-150 kr
Utbud: Hälften veganskt 
Öppettider: Må-fre 11 - 14
                     Fre-lör 18 - sent 
 
 
 
Ni har väl inte missat Monroe’s? De är godkända (som bara den!) av Vegan Gotland. Äntligen har de fått sin välförtjänta märkning. På Monroe’s finns inte bara en vegansk rätt på menyn; inte bara två - utan hälften av menyn är vegansk! Varje dag finns ca tre veganska rätter som varieras mellan t.ex. pastarätter, soppor och falafeltallrik. Inte nog med det - de har alltid ca tre veganska pizzor på menyn (och det går även bra att komponera sin egen pizza).
 
Helt galet bra - ingen annan restaurang på ön har så här många veganska rätter på menyn varje dag! 
 
 
Det är Patrik Kummu som står för den veganska matlagningen i köket. För alla er som har ätit på Slope Slope; den restaurang som Patrik satsade på från hösten-16 t.o.m. sommaren-17 (och vem vet vad som komma skall?), så vet ni ju att maten han lagar är såååå god. Nu har vi alltså den väldiga turen att Patrik fortsätter att erbjuda oss vegansk mat på en restaurang i Visby. 
 
Monroe’s ligger nere på Skeppsbrogränd; nära färjeterminalen och hamnplan. En sak som slår mig (Malin) lite extra i skrivande stund, är att Monroe’s ju har detta fina veganska utbud året runt. Till och med en lördag med snöblandat regn, i november, finns detta finfina utbud! 

 
Men maten då!? Ja, nu ska jag visa exempel på maten på menyn. När jag åt lunch där för ett par veckor sedan, tog jag en matig kikärtssoppa, som var otroligt god. Det var verkligen inte ”bara en soppa” - jag förstår inte riktigt hur Patrik kan få till en så bra kryddning. Dessutom passade tillbehören på soppan så bra till, och dessutom blev det både en vackrare soppa och lite mer tuggmotstånd (jag tillhör de som oftast inte vill mixa mina soppor helt släta).
 
 
En av mina vänner som jag åt med på Monroe’s den dagen, tog en pizza. Det var en pizza med potatis på, som hon sa var jättegod (själv är jag glutenintolerant och kunde inte smaka) - och snygg var den också. 
 
 
Som om inte maten är nog mättande, finns både bröd med tapenade och salladsbuffé att komplettera måltiden med. 
 
 Bröd och tapenade
 
 
Som namnet på restaurangen antyder, finns Marilyn Monroe på plats i lokaerna (och även några av hennes samtida kollegor). 
 
 
 
På bardisken finns en Marilyn-figur. Missa inte att spana in menyerna till vänster om henne samt Vegan Gotland-märkningen på kylen. 
 
 Patrik tar emot beställning från ett par kunder. 
 
”Halva vår meny är vegansk/vegetarisk” är det som sagt ingen annan restaurang som kan stoltsera med på Gotland; ett must try för alla som gillar riktigt god mat! 
 
 
 Pst! Inom några veckor kommer förändringar i utbudet att ske. Håll ögonen öppna! 
 
/Malin
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej