Prisklass: Frukost ca 89kr, Lunch 99-129kr, middag 89-149kr.
Utbud: Veganskt!
Öppettider: 11-16 och stängt söndagar (öppetiderna varierar efter säsong)
 
 
Visby har fått en ny vegorestaurang. Det tycker vi såklart är superduperduperduperkul! Inte bara vi verkar tycka det heller; varje gång vi har varit där har det varit i pricip fullsatt. 
 
Restaurangen finns ett stenkast från österport; till höger, om du kommer från innestan, på en innergård... ja, du hittar den om du är i krokarna. 
 
 
Det är litet och mysigt på Stora Ego, med drygt 20 sittplatser. Lokalen är hemtrevligt in
redd med mycket växter och med varmt ljus - och nästan all inredning har köpts second hand. 
 
 
Här serveras frukost, lunch, middag och fika varje dag. Därmed är det alltså öppet hela dagarna! Vi har inte testat frukosten, men desto mer av lunch och middag. Menyn varierar efter säsong, tillgång, tycke, smak och inspiration. Det används lokala råvaror i stor utsträckning, med grönsaker från Nyplings. 
 
För närvarande serveras lunchbuffé på måndagar och tisdagar - mezemåndag och tacotisdag. Varje dag finns smårätter att kombinera till lunch (2 för 99:- eller 3 för 129:-), varav en är en efterätt. Det finns dessutom alltid ett gäng andra rätter att välja bland, från kvällsmenyn. De varierar från dag till dag, men kan vara t.ex. dagens gryta/soppa, nudelsallad, matiga mackor, dagens tapastallrik mm. 
 
För en glutenintolerant brukar det alltid finnas något, men eftersom menyn varierar, finns det ingen garanti. Fråga personalen, så hjälper de till. 
 
Mezemåndag! 
 
Tacotisdag!
 
Nu tänkte vi bjuda på ett gäng bilder på mat som vi har ätit på Stora Ego:
 
Från mezebuffén. 
 
Vietnam-style nudelsallad (glutenfri) och ciabatta med tofu och sötpotatiskräm
 
Baguette med jordärtskockskräm, tofu och chilimayo. 
 
Mac'n'cheese (kan fås glutenfri, med zuccinipasta).
 
Bönburgare med sötpotatispommes. 
 
Restaurangen är lakto-ovo-vegetarisk. Det allra mesta som serveras är veganskt. Dock används brioche-bröd med ägg i till bönburgaren och det finns tankar på att använda ost i någon kommande rätt. Det går alltid att få ett veganskt alternativ till det, som ska vara väl utmärkt på menyn, eller framgå tydligt vid beställningen. (Update 2019: Restaurangen har gått över till helvegansk kost!)
 
Förutom mat finns det även fantastiska bakverk att avnjuta. Utbudet varierar lite, men det brukar finnas både klassiska bakverk med mjöl och socker såsom brownies och bärpaj, men även rawfoodkakor. 
 
Varm brownie med chokladsås
 
Det är lite det som är det härliga med Stora ego, det är både ett avslappnat café och frukosthak, livligt lunchställe och mysig fancy middagsrestaurang på samma gång.
 
 
Allt för denna gång. Ha det bäst, alla fina Vegan Gotland-läsare :) <3 
 
/Malin och Lina