UPDATERING: Tyvärr så finns Adel33 inte längre. Se deras inlägg här.

Adel 33 Facebooksida

Prisklass:
Dagens lunch: 115 kr. Rätter på menyn (lunch/middag): från 149 kr 
Utbud: Blandkost med flera veganska rätter på menyn
Öppet: tyvärr har de lagt ner
 
 
Adel 33 öppnade förra sommaren i Visby, på Adelsgatan 33. Redan från start hade de god vegansk sushi att erbjuda och under sommaren och hösten fortsatte de att bygga upp sitt veganska utbud. Vi ville ge dem en välförtjänt Godkänd av Vegan Gotland-märkning för länge sedan, men de har hela tiden haft nya idéer om veganska rätter och har därför bett oss att avvakta med det här blogginlägget tills rätterna kommit på plats på menyn. Även i skrivande stund, har Adel 33 ytterligare planer på att utöka utbudet, men nu kunde vi inte vänta längre ;) 
 
 
På Adel 33 har de veganska rätterna en självklar plats på menyn. De är integrerade i menyn; till för alla.
 
 
De har stenkoll på sina veganska rätter och är alltid intresserade av att utbudet ska bli ännu bättre. I personalstyrkan finns den person som tidigare drev den veganska restaurangen The Slope Slope i Visby. Tillsammans med ägaren av Adel 33 har han tagit fram några supergoda veganska rätter här. 
 
 På Adel 33 finns gott om plats för stora sällskap.
 
Idag åt Vegan Gotlandarna Malin och Henriette lunch på Adel 33. Malin tog dagens lunch och Henriette tog en rätt från menyn; Vego friterad tofu roll. Tio bitar vegansk sushi finns alltid som dagens lunch, inklusive misosoppa, sallad och te/kaffe. 
 
 Dagens lunch (tio bitar vegansk sushi) och Vego friterad tofu roll. 
 
Tio bitar vegansk sushi bestod av fem rullar och fem nigiri. I rullarna fanns friterad tofu, avokado och gurka. Det var två nigiri med avokado, en med tångkaviar, en med tofu och en med sjögräs. Bitarna var fint pyntade med bland annat gräslök, torkad chili, sriracha-majonnäs och sesamfrön. Wasabi, inlagd inefära och soyasås fick vi såklart också. Supergott! Mums!
 
 Tio bitar vegansk sushi
 
Vego friterad tofu roll bestod av rullar med friterad tofu, avokado och gurka. Bitarna var jättegoda; rullade i panko och garnerade med bland annat sriracha-majonnäs, torkad chili och salladslök. Henriette upplevde denna rätt som mycket mättande! 
 
 Vego friterad tofu roll
 
Utöver de två rätter vi testade idag, finns den veganska rätten Tofu Poké Bowl på menyn, som innehåller avokado, sjögrässallad och mango. Tio bitar vegansk sushi finns även på menyn; och heter då Vegan/Vegetarisk sushi. På menyn finns även rätten Avokado roll, som är vegansk. Av förrätterna är misosoppan och edamamebönorna veganska. Och, by the way, så är alla såser på Adel 33 veganska - även till kötträtterna. 
 
Inom kort kommer en vegansk burgare upp på menyn på Adel... Av allt att döma kommer den bli något alldeles extra...
 
Vegan Gotland-märkningen sattes upp på Adels dörr, innan vi belåtna traskade vidare. 
 
 
/Malin och Henriette
 
 
 
Gotland, Vegan, Visby, adelsgatan, godkänd av vegan gotland, restauranger, sushi, vegan gotland,