Prisklass: pralin från 15kr
Utbud: veganskt!
Öppettider: varje dag, främst på eftermiddag (kolla fb-sidan)
 
 
Jag vet, det är lite svårt att tro, men Visby har fått en helt vegansk chokladaffär i dess innerstad! Den öppnades av ägaren Theo i början av april 2021 (lagom till påsken) och ligger på Adelsgatan.
 
 
Här kan du köpa praliner, chokladkakor, chokladkräm till bröd, påskägg och -hönor under påsken och även chokladté.
 
När vi var på vår första besök i butiken var det påsk. Framöver kommer det säkert också finnas julchoklad.
 
Det finns väldigt många olika kakor att välja på och även förpackade chokladkakor.
 
Om man provar pralinerna för första gången kan vi tipsa om att köpa en ask, som ni sedan kan fylla med valfria sorter. Det är nämligen väldigt svårt att välja mellan alla sorterna och på det sätt får man fler för priset och slipper att bestämma sig allt för mycket. Det är också väldigt fint att fylla en ask tillsammans med vänner och sedan sätta sig i solen någonstans och njuta av alla olika smaker. Theo har verkligen skapat ett brett utbud. På bilderna ser ni ett utval.
 
Vi upprepar: allt är veganskt! :)
 
 
Det är väldigt viktigt för Theo att chokladen är av god kvalitet och etiskt odlad. På sin hemsida skriver han: "Gotland Chokladfabrik produces its chocolate directly from cocoa beans, sourced from extremely conscious cacao farmers and imported by sailboat. Here, there is no blend: each chocolate is made from a single variety of cacao to obtain chocolates with their own characteristics. Only high quality cacaos are selected."

Så fint att ha en sådan lyxig chokladaffär i stan nu! Här kan man njuta av chokladen med gott samvete, utan att människor, djur eller naturen blivit skadad eller utnyttjad. Väldigt fint som present också eller som souvenir.
 
Om du är intresserad av att läsa mer om chokladbönorna som Theo använder i sitt hantverk kan du läsa mer här: https://gotlandchoklad.se
 
Självklart förtjänar Gotlands chokladfabrik vår märkning!

/Henriette
 
 
 
Gotland, Vegan, Visby, adelsgatan, choklad, godkänd av vegan gotland, vegangotland,