Telefon: 0498-29 27 00
Prisklass: Medel
Utbud: Blandkost
Öppettider: måndag 11.00 -14.00
                    tisdag - söndag 11.00 - 16.00
 
 
 
Fornsalen Café & mat har ingenting veganskt på menyn, men väldigt förstående personal som gärna ordnar en vegansk macka. När jag var där fick jag en macka med bla. picklad rödlök, valnötter, ruccola, paprika, körsbärstomater och en jättegod örtvinegrett.
 
 
Har du också vart på Fornsalen Café & mat och vill dela med dig av dina åsikter? Lämna gärna en kommentar nedan!
 
 /Carolina
 
 
Telefon: 0498-28 80 58
Prisklass: Lyx
Utbud: Blandkost
Öppettider: torsdag - söndag 11-16
 

LEVA kungslador har ingenting veganskt på menyn, men deras buffé innehåller mycket goda grönsaker, bröd, hummus, linser mm. och man får köpa buffén till ett rabatterat pris som vegetarian.
 
Ber man om veganskt så kan man få väldigt goda surdegsmackor, som de bakar själva. Enligt vår erfarenhet så beror det lite på vem som står i kassan när man är där, men oftast får man välja mellan en grillad eller kall macka med bl.a. hummus (förvånansvärt gott varmt!) sallad, frön, sojabönor och rödlök.
 
Grillad surdegsmacka 
 
Priset har varierat. Ibland får man köpa mackan för samma pris som deras andra mackor, ca 80kr, men en gång fick jag den till priset av en barnmacka, 45kr. Det beror alltså på vem som står i kassan. Detta är ett utmärkt exempel på varför veganskt borde finnas på menyn. Varken gäst eller personal får oväntade överraskningar!
 
Har du också vart på LEVA kungslador och vill dela med dig av dina åsikter? Lämna gärna en kommentar nedan!
 
 
/Carolina
 
 
 
Telefon: 0498-21 11 60
Prisklass: Medel
Utbud: Blandkost
Öppettider:     mån - tor:  08:00 - 17:00
                        lör - sön: 09:00 - 17:00
  
 
 
Amalia har ingenting veganskt på menyn och är därför inte godkända av Vegan Gotland, men om man ber om vegansk mat kan man få till exempel det här (vi kan inte garantera att det är samma sak varje gång):
 
Tipsat från en medlem i Vegan Gotlands facebookgrupp:
 
 
November 2014 (på begäran; ej på menyn): Sallad med bland annat ruccola, rödlök, tomat, avokado, linser och vinägerdressing. Tillbehör: hummus och hembakat bröd. Kaffe eller te till maten ingår. Lunchpris: 75 kr.

Så här skriver medlemmen om café Amalia:
"Salladen var riktigt fin men jag fick specialbeställa den. Kocken har bra koll men cafébiträdet var lite okunnig. (...) De verkar vara öppna och förstående men går samtidigt efter gästernas kostvanor och det är många kötterianer som äter där. Stället är mysigt"
 
En annan medlem säger:
"De gör också väldigt goda mackor på beställning :-) Grillade är godast."
 
 
/Carolina
 
 

Liknande inlägg