Prisklass: lunch ca 140 kr
Utbud: Blandkost, med minst en vegansk rätt på menyn varje dag
Öppettider: tis-sön, 11-sent (under sommar -2020; se Facebooksidan/bloggen för uppdaterade öppettider)
 
 
 
I Burs, på sydöstra Gotland finns en riktig pärla. Bistro Burs heter den och den får du inte missa, om du har vägarna förbi, eller om du inte har vägarna förbi (egentligen).
 
Så här ser pärlan ut! Bild lånad från Bistro Burs Facebook-sida
 
JoAnn Kneedler, som driver Bistro Burs, var tidigare med och drev fiket på Kafé 44 i Stockholm. Den vetskapen gjorde att jag gillade Bistro Burs, redan innan jag kom dit ;)
 
 
Mötet med JoAnn var väldigt trevligt. Hon berättade att det alltid kommer finnas minst en vegansk rätt på dagens meny. Vilken rätt det blir, kan variera från dag till dag, men minst en rätt ska alltid finnas (om den inte tagit slut för dagen, förstås). Därtill finns veganskt fika för det mesta.
 
Jag åt de mest fantastiska veganska järparna med violife-fetaost, tomatsås och rotmos. Det var sååå gott och jag ville verkligen att rätten skulle räcka för alltid ;)
 
 
En av mina vänner, som var med vid besöket, valde en grillad macka med Violife-feta och en smarrig sallad. Själv är jag glutenintolerant och kunde inte smaka, men även den rätten rapporterades mycket god.
 
 
Dessa kakor är veganska! Jag har tyvärr inte full koll på hur fikautbudet ser ut till vardags. Själv var jag där under lågsäsong (typ april); kan tänka mig att utbudet varierar något med säsong.
 
Chocolate chip cookies - bild knyckt från Bistro Burs Facebooksida
 
Till att med att gå på dass var en fin upplevelse; reeespekt att ha denna på väggen:
 
 
Bistro Burs är mycket välförtjänt av vår märkning "Godkänd av Vegan Gotland". Märkningen hamnade på fönsterrutan vid entrén på väg ut (se nedan). Tack JoAnn för det du och dina kollegor och polare gör. Jag längtar efter nästa gång på Bistro Burs :)
 
 
 
/Vegan Gotland, genom Malin
 
 
 
 
 
 
Bistro Burs, Burs, Campus Gotland, JoAnn Kneedler, Vegan, Veganska järpar,