Igår var Vegan Gotland med i tidningen!
 
Yes! Gotlands Allehanda intervjuade oss för några dagar sedan, inför internationella vegandagen som är idag (den var alltså inte igår, som det stod i tidningen).
 
Bild lånad från Hela Gotlands hemsida

Så skriver Hela Gotland på sin hemsida idag, om artikeln. Läs hela sammanfattningen här. Det stämmer dock inte som bildtexten säger att det är vi som får första veganmärkningen. Det är ju vi som ger den! :)
 
I samband med intervjun delade vi ut vår första märkning, till Hedbergs Bok- och Musikkafé. De har många veganska alternativ på sin meny, men mer om det kan ni läsa i den recension som är på gång från detta café. Håll utkik här på bloggen.
 
Märkningen fungerar på följande vis; Det matställe (restaurang/cafe/etc.) som uppfyller vårt krav på minst en vegansk maträtt på menyn får en "Godkänd av Vegan Gotland"-märkning att sätta på t.ex. ytterdörren, ni vet sådär som vissa vandrarhem gör när de fått högsta betyg från nån resehemsida. På så vis kan vi veganer, och andra som är intresserade av vegansk kost, lätt se ifall det serveras vegansk mat på restaurangen/cafét. Bra va? 
 
Visst vore det skönt att slippa känna sig besvärlig och fråga servicepersonalen om de kan fixa någonting veganskt mitt i lunchrushen?
 
Å andra sidan, vore det inte skönt att som servicepersonal slippa bli överraskad och behöva gå utanför menyns ramar mitt i lunchrushen?
 
Den här märkningen kommer förhoppningsvis att inspirera fler matställen att sätta upp sina goda veganska alternativ (för de finns där, bara man frågar, men det ska vi väl inte behöva göra, eller hur?) på menyn, vilket bidrar till ett bra möte mellan gäst och personal.
 
Sedan blir det såklart mycket lättare för oss gäster om vi kan se direkt utan att ens gå in och kolla på menyn, ifall det finns nåt för oss.
 
En så kallad Win - Win situation alltså ;)
 
 
 

Är du personal/ägare av ett/en café/restaurang på Gotland och har hittat hit via tidningen? Har ni en vegansk rätt på menyn och vill ha en veganmärkning och därmed gratis reklam? :) Kontakta oss på vegangotland@gmail.com så återkommer vi.
 
 
 
Gotland, Vegan, Visby,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej