På lördag (21/2) ska vi från Vegan Gotland-bloggen (Lina och Malin) göra en liten utflykt till Gotlands djurfristad. Det vore trevligt om så många som möjligt av er vill följa med då.
 
Vad är nu Gotlands djurfristad? Jo, det är en verksamhet som tar emot och omplacerar vanvårdade och övergivna sällskaps- och lantbruksdjur. På djurfristaden blir djuren behandlade som kännande och unika individer. Läs gärna mer på deras hemsida http://www.gotlandsdjurfristad.se/.
 
Jag (Malin) besökte djurfristaden en gång i maj-14 och en gång i januari-15. Tyvärr har jag bara haft möjlighet att stanna någon timme varje gång, så nu är det på tiden att få tillbringa lite tid där på riktigt. Med Lena, som är den mesta eldsjälen bakom fristaden, finns det mycket att prata om, när det kommer till djurs beteende och hur vi kan jobba för djuren.
 
Lena med ett av fåren
 
Vad ska vi göra där? Reservatet drivs av ideella krafter och det behövs alltid ett extra handtag. Planen för helgen att vi dels mockar hästboxar, matar får och kanske fixar lite med ett hönshus för ett planerat omhändertagande av hönor och tuppkycklingar. Eventuellt tillbringar vi lördagseftermiddagen i Gardas bastu och på kvällen har vi en trevlig knytismiddag tillsammans.
 
När, Hur? Hör av er till oss på Facebook (Lina Durell/ Malin Friis) om ni är intresserade, så kan vi prata om de praktiska detaljerna. Vi åker troligen bil från Visby på lördagsmorgonen/förmiddagen och där finns det tre platser kvar. Om en åker buss, går det bra att åka till t.ex. Etelhem och bli upphämtad där. Det går bra att sova över mellan lördagen och söndagen, om en vill hinna med mer, men vår bil går hem på kvällen samma dag.
 
Allt gott.
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej