(bilden är hämtad från village tandooris hemsida
 
I Visby finns en enda indisk restaurang. Den ligger precis utanför ringmuren, söder om söderport. Vi hade hört olika åsikter om maten, allt ifrån att den är godare än på de lyxiga innerstadsrestaurangerna, till att den knappt är ätbar (källa: mest köttätare). Oavsett hur god maten är, så är detta inte en restaurang som Vegan Gotland rekommenderar till våra läsare.

 I Visby finns det alltså en indisk restaurang, men är du vegan så finns det noll.
 
På deras meny finns fem vegetariska rätter, och våra förhoppningar var att några av dem skulle gå att få veganska, eller faktiskt vara veganska från början. När vi pratade med restaurangpersonalen var vårt mål att ta reda på vad de olika rätterna innehöll.
 
(bilden är hämtad från village tandooris hemsida
 
Efter en lång diskussion vet vi fortfarande inte vad som är i dessa rätter, och vi börjar till och med tvivla på om de själva vet. Iallafall så verkade de ha väldigt dålig koll på vad en vegan faktiskt äter, för ena stunden så sa de att en kunde få vilken rätt som helst vegansk, varpå vi frågade vad en då fick istället för kött? "Nä, men man får kött" svarade de då, och andra stunden så var det bara de vegetariska som gick att få veganska, genom att en tog bort brödet som serverades till. Till slut lämnade vi vår enkät och kom överens om att de skulle fundera lite och sedan fylla i den.
 
Om du vill vara säker på att det du beställer är veganskt, så är nog inte hit du ska gå.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej