Det här är världens bästa kikärtssoppa. Kom inte och säg att kikärtor är tråkiga efter att du testat den här! Den går att piffa om du skulle känna dig rik, helst då med färsk citron och massvis med färsk koriander. Men den är supergod med burkcitron och fryst koriander också. Receptet jag utgått ifrån kommer från BBC good food från början.
 
 

Marockansk kikärtssoppa

4-5 portioner
Under 15 kr/portion
 

1 lök
2 selleristjälkar
2 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
600ml vatten
1 buljongtärning
ett pkt krossade tomater
400g kikärtor
100g bondbönor eller gröna sojabönor
2 msk tomatpuré
ca 3 msk citronjuice eller saften från en halv citron
ca 2 msk fryst eller en kruka koriander 

Hacka löken och sellerin och stek i en gryta tills de är mjuka. Tillsätt kryddorna och låt fräsa en snabbis. Häll på vatten, buljong, krossade tomater och tomatpuré och låt sjuda några minuter. Häll på kikärtor och bondbönor/sojabönor och sjud några minuter till. Smaka av med citron, salt och koriander. 

 
/Lina
 
Campus Gotland, Vegan, fattiga veckan, lina durell,

Liknande inlägg

2 kommentarer

Hugo

19 Feb 2016 18:43

Vilka grymt goda recept har testat dom i den fattiga veckan "hittills" :). Väldigt bra har saknat billig vegomat recept...
/Hugo

Svar: Tack! Vad kul att du gillar det!
Vegan Gotland

Fanny

20 Feb 2016 13:16

Tack för goda och enkla recept! Gjorde den här idag, men modifierade den något för att jag saknade vissa ingredienser. Jag satte till exempel en burk bruna bönor istället för bondbönor/sojabönor, och det blev riktigt bra! Jag är en av de som är lite skeptisk till selleri, men i den här rätten var det alldeles perfekt. :)

Kommentera

Publiceras ej