Telefon: 0498-240083
Utbud: Lakto-ovo-pisco vegetariskt
Öppettider: 
vardagar: 10 - 18
lördagar: 10 - 16
söndagar och helgdagar: stängt
 
 
Cikoria är en hälsokostbutik med fokus på mat, som finns vid ICA Atterdags, just utanför Söderport i Visby. Butiken har funnits sedan 2003 och har alltid haft en vegetarisk inriktning. Det har länge varit ett "säkert kort" för den som vill hitta bra vegetariska produkter, som inte finns i så många andra butiker på ön. På sista tiden - rentav det senaste året - har butiken fått ett allt större fokus på veganska produkter. Annika och Dudley, som driver butiken, tror att det veganska utbudet skulle kunna fortsätta att öka, dels för att efterfrågan från kunder ökar, men också för att de själva har ett genuint intresse för vegansk mat. 
 
Annika, Maria och Dudley fanns på plats när vi var där. 
 
Vi har länge velat skriva om Cikoria, för att de är överlägset bäst i stan när det kommer till vegansk mat. Då snackar vi inte bara bäst utbud, utan även bäst service och kunnighet kring veganska produkter. 
 
Det allra bästa med Cikoria är att de är lyhörda gentemot sina kunder och att de vågar testa på nya produkter som kunderna tipsar om. När det dyker upp nya veganska produkter på marknaden så är de inte sena att ta in dem i sortementet. Det är roligt att se att många av de produkter som Cikoria har vågat testa, senare har tagits in av större matbutiker. Det gör oss och ägarna av Cikoria väldigt glada att se att sådana här initiativ kan leda till att veganska produkter når ut till många fler.
 
Ultunas dessertostar har nyligen tagits in.
Vi hoppas att de säljer bra, så att de får vara kvar i sortementet!
 
 Violifes ostar finns i många olika smaker och är väldigt användbara och goda!
 


 
          
 
I det veganska utbudet finns inte bara mat, utan även böcker, hud-och hårvård, städprodukter, tidningar och filmer. Det finns material från djurrättsorganisationer, såsom tygpåsar, broschyrer och knappar. Du hittar även veganska kosttillskott, såsom b12, D-vitamin, omega3 med mera. Om du är medlem i Djurens rätt så får du dessutom rabatt på ditt köp.
 
    
          
 
Vegan Gotlands märkning, "Godkänd av Vegan Gotland", har ju fram tills nu haft ett fokus på restauranger och caféer, men vi ser att det finns andra verksamheter som också förtjänar att lyftas fram och få vår märkning. Istället för att uppfylla kriteriet av att ha en vegansk rätt på menyn, kan en alltid känna sig trygg med att finna veganska produkter här. Utbudet är väldigt stort, och dessutom har Dudley och Annika otroligt mycket kunskap om dem. 
 
 
 
Vi tvekar inte en sekund över att ge Cikoria fem Vegan Gotland-grönsaker i betyg av fem möjliga. 
 
            
 
 
/Malin och Lina
 
 
 
 
 
 
 
Cowspiracy, Gotland, Hållbara matvanor, Vegan, cikoria, hälsokost,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej