Öppettider: Åretrunt. Se facebooksidan för aktuella tider.
Senast uppdaterat: 2019-11-04
Mirell is in town!
Äntligen! Och caféet lever upp till alla våra förväntningar :)

Café Mirell har tidigare funnits i Slite, men nu har de öppnat ett café på Östercentrum i Visby istället. Caféet drivs av Maya och Max, i gott sällskap av barnen Mirell och Mion, sedan april i år (2018). Mirells fokus är fika, men de har också många maträtter och mackor, såväl som smoothies.

Det finns gott om plats på Mirell; det är väldigt, väldigt mysigt, men ändå luftigt och skönt. Om en kommer i ett stort gäng, går det bra att ställa ihop borden (som de har snickrat ihop själva), som de på bilden nedan har gjort. Det finns också fönsterplatser för den som vill sitta och spana in Visbys myller. Och sist men inte minst; det finns jättesköna fåtöljer. Något av det allra bästa med stämningen på Mirell, är att en känner sig välkommen att sitta länge. Maya berättade för oss att de har gjort det så mysigt som möjligt för att en ska vilja sitta där och t.ex. plugga eller jobba i flera timmar.



När vi (Henriette och Malin) var på Mirell för första gången, åt vi lunch och fikade. Maträtterna vi valde var Scrambled Tofu och Buddha Bowl. De var supergoda, nyttiga, färgrika och fina. Buddha Bowl bestod av en bas av quinoa och flera olika påhittiga komponenter till det; sådana som en kanske inte lagar hemma så ofta (t.ex. olika typer av groddar, inlagda grönsaker, såser...). Scrambled Tofu var en lite mindre rätt än Buddha Bowl, bestående av en böngryta, toppad med Scrambled Tofu.





P.S. Mirell har såklart fått vår märkning "Godkänd av Vegan Gotland". Titta efter vårt klistermärke på dörren och vid kassan.
P.P.S. Uppdate efter ett och halvt år: Vi är fortfarande stora fans av Café Mirell. Stället är mycket populärt och många väljer att äta lunch där. De började också att erbjuda takeaway och att man kan beställa maten innan på nätet och hämta. Under lågsäsongen finns det numera dagens soppa bredvid deras vanliga rätter.

