UPDATERING: Tyvärr så finns Mormors Café inte längre.

Mormors cafés Facebooksida
Prisklass: Matig macka: 49 kr, fikabröd/frukpaj: upp till 25 kr
Utbud: Blandkost, med en vegansk macka och flera veganska bakverk/varma drycker
Öppettider: tyvärr har de lagt ner
 
 
I utkanten av Visby, på övervåningen av loppisen 4Home Gotland, ligger Mormors café . Som ni kan se på deras skylt här nedanför har de godsaker för alla; allt från glutenfritt till sockerfritt och viktigast av allt - veganskt! ;)
 
 
Den supertrevliga ägaren till caféet berättade för oss att det länge har varit hennes dröm att driva café och att Mormors café är en hyllning till hennes mormor, som alltid var mån om att det skulle finnas något för alla. 
 
 
Det är väldigt tydligt utmärkt vad som är veganskt - och det som inte står på de synliga skyltarna, finns noterat i pärmen bakom kassan. Vegan- och allergitryggheten är som bäst här!
 
 Vi gillar när det är tydligt markerat vad en rätt innehåller/inte innehåller.
 
 Vi besökte caféet strax efter jul. Vi gissar att saffransbullarna fanns där, den tiden av året till ära.
 
 Ah! Tydligt markerat vad som är veganskt. Mycket att välja på!
 
Vi tycker att 25 kronor är ett bra pris för en rejäl (glutenfri, vegansk), suuuupersmarrig äppelpaj med vaniljsås. Det ska tilläggas att det vid vårt besök inte bara fanns en, utan två, varianter av vegansk vaniljsås (en sojabaserad för de riktigt glutenkänsliga och en havrebaserad).
 
 
Cafét erbjuder en macka på glutenfritt bröd med kikärtsröra samt en uppsjö av olika bakverk. Det går såklart att få växtmjölk till kaffet också.Till och med cappuccino och andra kaffedrycker går att få veganska.


Vi testade den glutenfria äppelpajen med vaniljsås, mackan med kikärtspålägg, kladdkakan (med gluten) och cappuccino. Supergott! Allt är dessutom väldigt prisvärt.

 Malin vill börja fika ;)
 
 
 
Lina redo att äta och Jonathan redo att se på ;)
 
Missa inte detta café när ni är ute och spatserar i området. Det är väl värt många besök.
 
/Malin och Lina

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej