Café Maffens Facebooksida
Prisklass: Frukosttallrik: 89kr maträtt/macka ca 69-89kr, bakverk: ca 25kr  
Utbud: Blandkost med flera veganska rätter på menyn.
Öppettider: Året runt. Lågsäsong 9-17 (?) och högsäsong 8-21 (eller senare)

 

Högst upp på Gotland, alldeles innan du kommer till fåröfärjan finner du detta mysiga café med flera veganska rätter på menyn. I ett stort gult hus med oväntat stor och vacker trädgård driver Linda Lidholm Café Maffen som har öppet året runt och serverar allt från fika och lättare mat, till spännande drinkar och öl. Mys inne i huset, svalka dig på verandan, hitta en plats under valnötsträdet i trädgården eller släng dig i hängmattan; här finns gott om platser att avnjuta en kopp kaffe. En tredjedel av Vegan Gotland (Lina) var och spanade in stället och gav dem en välförtjänt Godkänd av Vegan Gotland-märkning.

Bilden är lånad från Café Maffens facebooksida, för Lina var för ivrig för att komma ihåg att ta en bild utifrån.
 

Menyn består utav lättare caférätter och det finns fyra veganska matalternativ: Macka med pulled oumph-röra, sallad med pulled oumph-röra och bakad potatis med pulled oumph-röra såväl som en grillad macka med vegansk mozarella och tomat. I fikaväg finns chokladboll och snickerskaka. Till kaffet och tet finns havremjölk att tillgå. Förutom detta serveras också en frukosttallrik mellan kl. 8 och 11 där det finns ett veganskt alternativ också. 

Mackorna, sallad och bakad potatis står utmärkt som veganska på menyn.
 
 
Frukosttallrik bestående av nybakat bröd, vegansk ost & mozarella, marmelad, tångkaviar, färska grönsaker, soyghurt med müsli, apelsinjuice, kaffe eller te. (Bild tagen av Felicia Godman)
 
Både inne i cafét och på uteserveringen är det anspråkslöst men hemtrevligt och inbjudande. Överallt hittar man små vackra detaljer och kul inramade citat.
 
 
 
Besöker du cafét på kvällen lyser det ljusslingor i träden och har du tur så spelar ett band på den stora scenen. Cafét har även alkoholtillstånd så en drink till musiken går också att få. 
 
Var det nån som beställde en mangodrink?
 
Scenen (bakom ett fantastiskt valnötsträd) där det ofta spelar trubadurer och band.
 
Inte helt fel att kunna chilla i hängmattan efter maten.
 
Is-chai på havremjölk, fläderläsk och mango/citronjuice.
 
Lina och hennes familj beställde in varsin vegansk rätt där alla innehöll en röra gjord bland annat på pulled oumph, ifraiche och vegansk majonäs. Röran var otroligt god! Alla rätterna kom med ett hembakt bröd som var otroligt färskt och gott. Är du glutenintolerant så glöm dock inte att säga till. De bakar inte själv glutenfritt men har alltid glutenfritt bröd där.
 
Bakad potatis med pulled oumph-röra
 
Macka med pulled oumph-röra
 
Sallad med pulled oumph-röra.
 
Förutom de tre rätter med oumph-röran så erbjuder Maffen också en grillad macka med vegansk mozarella och tomat.
 
 (Bild tagen av Felicia Godman)
 
Till efterrätt delade vi på en maffig (hehe) chokladboll som var väldigt smakrik och god. Chokladbollar har en tendens att bli hårda, beska och tråkiga, men denna var krämig (utan att bli margarinig), och chokladig på precis rätt sätt. Snickerskakan testade vi inte men vi gissar att det är den klassiska med jordnötssmör och cornflakes.
 
 
Har du vägarna förbi Fårösund får du absolut inte missa detta härliga ställe, med god mat, fantastisk trädgård och gullig och kunnig personal. Vid kassan klistrade de stolt upp vår Vegan Gotland-märkning så att alla kan se. 
 
/Lina, Malin och Henriette
 
 
 
Fårö, Fårösund, Vegan, café, café maffen, vegetariskt,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej