OBS: Detta inlägg ligger alltid högst upp i flödet, så att du lätt ska hitta nånstans att äta. Vill du läsa våra nya blogginlägg; scrolla ner en bit! :) 
 
De enskilda inläggen kan ha inaktuell information. Kolla alltid ställenas egna hemsidor/Facebook. Vi uppdaterar så ofta vi kan. Listan senast uppdaterat: 2022-03-17.
 
 
Här listar vi alla caféer och restauranger som kan servera någonting veganskt, dvs. oavsett om rätten finns på menyn eller inte. De som har markerats med vår lilla gröna bock har fått vår märkning "Godkänd av Vegan Gotland". Det betyder att de har alltid minst en vegansk huvudrätt på menyn. Dessa matställen har vi skrivit blogginlägg om (klicka på företagets namn för att komma till inlägget). Det finns dock många ställen i vår lista som kvalificerar för vår märkning men vi har inte hunnit dit än. Detta skriver vi i så fall här också. Även de få butiker och organisationer som fått vår märkning listas här. 
 

= Godkänd av Vegan Gotland = minst en vegansk rätt på menyn
 
 
 

VISBY

 
Café Mirell      
Mysigt och familjdrivet veganskt café! De har frukost, fika och lunch. Finns på Östercentrum men flyttar inom kort till Adelsgatan.
 
Stora Ego      
Vegansk restaurang och café med fika och lunch, ofta med buffé under lunchen. Ligger intill Österport. 

En helt vegansk chokladbutik i Visbys innerstad! Praliner, chokladkakor med mera, på Adelsgatan
 
Et yok      
Lakto-ovovegetarisk restaurang med många veganska rätter. De har sommarrullar, sallader, frozen yoghurt, juicer mm. Finns på Adelsgatan men är inte öppet åretrunt.
 
Cikoria har öns bästa utbud av veganska produkter. Du hittar allt från veganost till deo och böcker här. Butiken ligger strax utanför Söderport, vid Ica Atterdags.
 
Surfers Visby      
Denna kinesiska tapasrestaurang erbjuder en smakupplevelse utöver det vanliga. Boka bord i god tid! Restaurangen ligger mellan Stora torget och Adelsgatan.
 
Crêperi & Logi      
Hippt ställe i ett strykjärnsformat hus. De serverar 1-2 matiga galetter och en efterrätt. Restaurangen ligger i innerstaden på Wallers plats i Hästbacken.
 
Café Foajé      
I Almedalsbibliotekets café finns en vegansk macka på menyn och veganska kakor. 
 
Libanesisk restaurang med många veganska rätter på menyn. Finns på Adelsgatan (innerstaden).
 
Krukmakarens hus kafé       
Mysigt café i medeltida valv med minst två veganska rätter på menyn (grönkålspaj och bakpotatis med Skagen). Finns på Mellangatan nära Almedalen (innerstaden).
 
På H10 finns en smarrig, genomtänkt sallad på menyn. H10 är en livfull mötesplats. Caféet finns i i innerstaden i Hästbacken, ovanför Kränku. 

Fiket Österport          
Det här mysiga caféet har en vegansk chiligryta på menyn. De kan också fixa en vegansk macka med avokado och ibland är soppan från deras soppbuffén vegan. De säljer dessutom snickerskaka, jordnötsbite och chokladtårta (säg till att du inte vill ha kogrädden). Finns vid Österport.
 
Joda bar och kök      
På den här restaurangen finns en enkel rätt på lunchmenyn. På kvällen finns Oumphburgare och de kan fixa nachos med Oumph vid förfrågan. Joda ligger i hamnen.
 
Bistro Torget Visby      
I en gammal korvmoj på Södertorg finns riktigt goda veganska "pilas" (bollar). 
 
Shawarma bar      
Libanesisk restaurang i Subways gamla lokaler vid Östercentrum, serverar falafel och smårätter.
 
Eden tapas & bar      
Denna tapasrestaurangen finns i Gamla Ryska Gården. Den ligger på Stora torget intill Ica Torgkassen. 
 
Frisör i centrala Visby (Norra Hansegatan), som endast använder veganska produkter vid klippning. 
 
Fenix ungkulturhus      
Fenix har ett café som erbjuder flera enkla rätter och fika. Extra billigt för dig mellan 16-25 år. Ungkulturhuest ligger några hundra meter norr om Östercentrum, i närheten av Polisen. 
 
Din gröna frisör och coach           
Här kan du få en vegansk klippning. Säg bara till! Frisörsalongen finns vid Södertorg.
 
De har en policy att endast vegansk mat får finnas i lokalen. Det finns ingen öppen servering, utan är ämnad för FI:s verksamhet.         

Lilla elefanten
Pizzeria i Visby som har vegansk pasta, burgare och pizza.

Mels Diner
Det här är en burgarrestaurang i amerikansk stil. De samarbetar med Stora ego och har två veganska burgare på menyn. Restaurangen ligger i hamnen. Vi har inte testat det än.
 
Brödernas Wisby
Denna hamburgare-restaurang har tre sorters Beyond Meat burgare på menyn. Restaurangen ligger i innerstaden nära Almedalen. Vi ska äta där snart och ge dem vår märkning.
 
Bageriet       
Inget veganskt på menyn. På denna restaurang/bar serveras en sojafärsfylld aubergine med goda tillbehör. Kan fås vegansk vid beställning.

På denna koreanska restaurang kan du äta veganskt från deras meny. Vi har inte hunnit äta där än. Restaurangen ligger på Adelsgatan.
 
På denna italienska restaurang kan man få en vegansk pizza vid specialbeställning. Det ligger i innerstaden mellan Ica Torgkassan och domkyrkan.
 
Inget veganskt på menyn. Libanesisk restaurang som har en mezetallrik som de gör vegansk vid förfrågan. Restaurangen ligger i Hästbacken, precis vid Kränku. Stängt vintertid.
 
Denna bar har en vegansk burgare på menyn och kvalificerar sig därmed för vår märkning. Vi har dock inte hunnit kontakta dem än. Finns i innerstaden på St. Hansgatan.
 
Inget vegansk på menyn. Kan fixa en god baguette. Caféet ligger alldeles i närheten av Kränku. 
 
Inget veganskt på menyn men ofta veganskt på lunchen. Kan fixa riktigt bra mat vid förbeställning! Caféet finns ovanför Almedalen, vid museet på Strandgatan. 
 
Inget veganskt på menyn. Det går att få deras "no meat burger" vegansk vid förfrågan. Restaurangen finns alldeles intill Ica Torgkassen på Stora torget.
 
Inget veganskt på menyn längre. Ovanpå Barlingbo bryggeri finns denna hippa restaurang som byter meny lite då och då. Observera att när vi testade risotto där var portionen superliten. Finns på A7. 
 
Uncle Joe's
Inget veganskt på menyn. Uncle Joe's är en bowlinghall och restaurang. Ring i förväg så fixar de något. Bowlinghallen finns på Visborg, några kilometer söder om innerstan.
 
 
Kedjor med veganskt på menyn:
Vi har valt att inte dela ut vår märkning till kedjor, men listar några av dem här. 
 
Max - Östercentrum
Har bl.a Crispy Nuggets och en burgare med Oumph. Deras pommes friteras i samma olja som animalier, men de går att byta mot t.ex bönsallad. 
 
Espresso House - Östercentrum
De har en veganskt chokladboll och de erbjuder även växtbaserade mjölkalternativ till kaffet. De har även smoothies, juicer och annat matigt. 

Subways - Österport
De har en vegansk Sub sedan 2019. Vid efterfrågan svarade de att BBQ-såsen, Sweet Onion-såsen och Hotsaucedressingen är veganska.
 
Oleary's - Strandgatan
De har Oumph quesadillas, Oumph Chili och Oumph Texas Chili Burger.
 
Pinchos - Södertorg
De har Avokado Sriracha Burgare, pasta, vårrullar, edamame och mangosorbet.
 
Mcdonalds - Östercentrum 
De har McVegan och falafel.
 
Scandic Hotel - Nära färjterminalen
De har Beyond Burger.
 

UTSPRITT PÅ ÖN

Visby omnejd

LEVA-kungslador - restaurang och bageri
I denna rustika lada finns en fräsch buffé med ett stort veganskt utbud. 
Leva finns några kilometer söder om Visby, på väg mot Tofta och Klintehamn. Det är inte öppet åretrunt.
 
I bistron på M/S Visby och M/S Gotland (SF1500-färjorna) finns burgare och nachos, som går att få veganska vid förfrågan. En vegansk wrap finns i bistron och skeppsrestaurangen. På de mindre båtarna finns troligen endast vegansk wrap. På den nya båten (M/S Visborg) finns det många sorter vegansk glass att välja. Dock kan vi inte garantera att ovan nämnd information alltid stämmer - var beredd med nöd-mat (de har microvågsugn på båten). Båten ligger i hamnen, eller är ute på havet, hehe.
 
Denna restaurang kan fixa något veganskt vid beställning. Finns i Brissund men är inte öppet åretrunt.
 
Inget veganskt på menyn. Många av er läsare har tipsat om Lilla Bjers. Vi har inte själva hunnit dit, men ryktet säger att de kan fixa riktigt lyxig veganmat så länge en bokar i förväg.
 

Norra Gotland

Café Maffen          
Denna mysiga Café i Fårösund har precis uppdaterat sin meny med flera veganska smarrigheter. Här kan du äta frukost, lunch och fika. Finns i Fårösund mittemot Ica.

Smultronstället
      
Kommer få vår märkning, men vi har ej varit där än. De har minst en vegansk rätt på menyn. Finns på Fårö.
 
Cafe Mirell har, sommaren 2021 en food tryck i vid Slite strandbad. Där kan man hitta mat, dryck, glass och öl. Länken ovan går dock till Café Mirell i Visby, 

Linnéas Lucka
I en matvagn i Stenkyrka serveras det enklare luncher och hembakat. Enligt ägaren finns det alltid något veganskt på menyn. Ägaren tog faktiskt kontakt med oss. Själva har vi inte varit där ÄN.
 
Kutens Bensin / Crêperi Tati
Med jättestor sannolikhet finns en vegansk galette på menyn. På detta sköna ställe på Fårö kan ni annars få den vid beställning. De säger att de alltid har ingredienserna för att fixa en och att själva degen redan är vegansk. De kan även fixa söta veganska crêpe om man frågar efter det. Finns på Fårö men är inte öppet åretrunt.
 
På denna restaurang kan man få veganskt vid beställning. Finns i Slite.
 
Prima gård       
På denna restaurang går det att få veganskt vid beställning. Finns i Bunge. 
 
På denna restaurang går det att få veganskt vid beställning. Finns i Fårösund, vid Fåröfärjan. 
 
 Restaurang nära Lauters hamn på västra sidan av Fårö. Erbjuder flera alternativ, bla cesarsallad, veganfika och vegansk macka.
 

Mellersta Gotland

 Re:market Butik & Café 
 Veganskt och glutenfritt café i Icas gamla lokaler i Klintehamn. Butik med fokus på begagnat och hållbarhet med många veganska produkter. 
 
Denna restaurang vid stranden har flera veganska rätter på menyn (sedan flera år t.o.m!). De kvalificerar sig för vår märkning och står på vår priolista. De är öppna under sommaren och finns i Ljugarn.
 
Våffelmagasinet
Här kan du äta himliska våfflor i Ljugarns fina lilla hamn - söta såväl som med matig fyllning. Tyvärr är de bara öppna under sommaren.
 
Inget veganskt på menyn. Kan fixa vegansk sallad på beställning; eventuellt något mer.
 
Broman och son     
Vid förfrågan kan denna restaurang fixa något vegansk. Förra året, 2018, fanns en vegansk rätt på menyn. Finns i Tofta.
 
Inget veganskt på menyn. Kan fixa vegansk mat vid beställning. Finns på Stora Karlsö.


Södra Gotland

På restaurangen på Ekegården finns det alltid minst en vegansk rätt på menyn. De kvalificerar sig för vår märkning och den kommer lämnas så snart som möjligt.
 
Bistro Burs         
På sydöstra Gotland finns denna pärla med minst en vegansk rätt på menyn. Drivs av JoAnn Kneedler, som tidigare har drivit Kafé 44 i Stockholm - tänk er i vilken anda! :)
 
Prästgårdscafé i Vamlingbo
Det var flera läsare som tipsade om det här caféet. Själva har vi inte varit där än.
 
Inget veganskt på menyn. Kan fixa veganskt på beställning; i alla fall förbeställning. Finns i När.
 
 
 
Har du varit på ett café eller en restaurang på Gotland, som kunnat fixa vegansk mat? Lämna gärna en kommentar så lägger vi till det i listan. 
 
/Henriette, Lina och Malin 
 
 
Fika, Gotland, Vegan, Visby, café, food, godkänd av vegan gotland, restauranger, veganism, vegansk,

Liknande inlägg

51 kommentarer

Anonym

08 Jun 2015 13:51

Hej! Ljugarns Resturang och Strandcafé som öppnar för säsongen strax har ett helvegetariskt alternativ på menyn.
http://strandcafe.se/pdf/strandcafe_meny.pdf

Svar: Toppen, tack för tipset! Det ska vi absolut kolla in
Vegan Gotland

Anonym

27 Jun 2015 23:48

Var på Jo Da ikväll och fick nachotallrik med pulled oumpf! Stor portion och riktigt gott! Fanns inte på menyn men de löste det utan problem.

Anonym

06 Jul 2015 20:15

Kärlek café och bar på Kyrkogatan 6 har en vegansk linssoppa med bröd till för 59 kr, god!

Anonym

06 Jul 2015 20:16

Kärlek café och bar på Kyrkogatan 6 har en vegansk linssoppa med bröd till för 59 kr, god!

Anonym

08 Jul 2015 15:04

på nya hamburgerstället vid stortorget, "Brooklyn" kan de göra sin no meat burger vegansk! och de verkar ha koll för när jag fick mina pommes hade hon inte haft parmesan på till skillnad från resten av sällskapets pommes

Anonym

12 Sep 2015 13:10

Creperi tati på fårö serverade tokgoda veganska crepes. + beiruth i visby. De gjorde om den vegetariska tallriken till vegansk. Gottigotti.

Anonym

18 May 2016 16:26

Hej! Vilket bra iniativ! Förra sommaren åt jag på potatisbaren Potober i Burgsvik som kunde erbjuda god vegansk middag

Svar: Härligt, de ska vi kolla upp!
Vegan Gotland

Anonym

30 May 2016 14:54

Glasscafet storatorget visby har vegan glass( lilly hanns raw glass) samt lite raw bakverk.

Svar: Jaha, vad kul! Vi får ta och spana in det!
Vegan Gotland

Anonym

10 Jun 2016 02:39

O'learys har tre veganska rätter på sin meny! :)

Svar: Jajjemen, och det är vi glada för! Än så länge har vi bestämt att inte märka större kedjor eftersom vi tänker att de flesta har koll på dem om de finns i andra städer. /Lina
Vegan Gotland

Anonym

05 Jul 2016 03:16

Gute som ligger nedanför Tott vid havet precis norr om lasarettet i Visby serverade mig färskpotatis med kronärtskocka och sparris och grönt. Lite dyrt och inget protein, 165:-, men vansinnigt gott i alla fall.

Svar: Härligt! Stod den på menyn? /Lina
Vegan Gotland

Jess

11 Jul 2016 13:37

Hej! Skulle vilja rekommendera en ny öppnad restaurang vid stora torget som heter Spring bar. Där serveras Spring rolls som går att få helt Veganska och är även glutenfria. Ett besök där rekommenderas starkt!

Svar: Wow, den måste jag kika på! Är det en fysisk restaurang eller är det den där foodtrucken jag hört talas om? Står det att de är veganska eller måste en ändra på dem för att få det? /Lina
Vegan Gotland

Pelle h

11 Jul 2016 14:44

Vi bokade bord på hamnkrogen i Herrvik, och förberedde dem på att vi var tre veganer i sällskapet. Kocken gjorde en väldigt bra "bookmaker" på Oumpfh, väldigt god, men förrätt och efterrätt hade de inte fått till, trots tips. Enda tråkiga var väl restauratörens kommentar "vegan, vad skall det vara bra för". Så cred till kocken, men "hrmmpf" till restauratören.

Svar: Oj vilken tråkig inställning! Men bra att ni kunde få en varmrätt. Hoppas de bättrar sig till nästa år! /Lina
Vegan Gotland

Anonym

14 Aug 2016 20:03

bruna dörren i ljugarn hade inget veganskt på menyn, men de hade en specialkostutbildad kock som enkelt gjorde om en rätt till helvegansk med oumpfh. tummen upp!! :)

Svar: Jasså, vad trevligt! Det får vi kolla upp (och be dem att sätta veganska rätter på menyn). Tack för tipset!
Vegan Gotland

Ulla Hjertstedt Dahl

21 Aug 2016 15:28

Hej! Sonen och jag var på Gotland i förra veckan och vill gärna lägga till en restaurang i Ronehamn (sydöstra delen): Kapten Grogg. Där kunde vi avnjuta jättegoda vegeburgare (på menyn). Tyvärr var inte brödet veganskt men ut ur köket kom vegansk majonnäs :-) Trevligt bemötande!

Anonym

30 Nov 2016 19:43

Hyfsat nyöppnade Café Mirell i Slite har bara vegoutbud! Veganmärk dem snälla, deras lunchsoppor jag provat hittills har varit helt fantastiska! De behöver uppmärksammas så de kan fortsätta sitt koncept. De har fika, smörgåsar och lunch. Kolla in hemsidan och gör ett besök!

Anonym

16 Feb 2017 23:26

Hej! Lilla Bjers har fixat veganskt varje gång jag ätit där. Dem kan ni vilja skriva om. Krav odlat från den egna gården och jättegott! /Mvh Jesper

Svar: Vad roligt! Vi har också hört att de kan göra superbra mat där. Om vi alla försöker få dem att sätta något vegansk på menyn, så kan de bli godkända av Vegan Gotland. Då skriver vi gärna mycket om dem, och annars bör de såklart nämnas ändå när vi får tid. Tack för tipset! /Malin
Vegan Gotland

Jesper

16 Feb 2017 23:34

Hej! Lilla Bjers med Krav odling har alltid fixat veganskt när jag ätit där.

Anonym

22 Jun 2017 12:52

Vi har provat flera av ovanstående förslag och favoriten är Beyrout - fantastisk mat! Även café Mirell i Slite, toppen! Tog en fika på Rawoloution i Visby men så dyrt!! Sanslöst! Jättesynd för det var gott, men faktiskt inte värt pengarna.
Annars stort tack för era tips!

Svar: Vad kul att ni testat våra tips! Ja Rawolution är dyrt, men allt är ekologiskt och innehåller mycket nötter, vilket är svindyrt. Jag tror inte det är överpris, man får vad man betalar för, men förstår att det svider i plånboken.
Vegan Gotland

Christina

23 Jun 2017 19:31

Provade att äta på Eden tapas och bar där endast en rätt är veganmärkt, pommes. Fick skivad gurka, tomat, isbergssallad och aubergine till pommes... Sååå fantasilöst! Undvik!

Svar: Näää, det stämmer väl inte! Isåfall har de ändrat om i menyn, de hade 3-4 st veganska förut! Fy så tråkigt!
Vegan Gotland

Anonym

05 Jul 2017 21:49

Trädgårdscafet i Östergarn serverar två veganska rätter

Anonym

05 Jul 2017 21:49

Trädgårdscafet i Östergarn serverar två veganska rätter

Anonym

05 Jul 2017 21:49

Trädgårdscafet i Östergarn serverar två veganska rätter

Ida

12 Jul 2017 14:49

Cafet vid Lummelundagrottan har en vegansk panini med pulled "pork". Den var super god!

Svar: Wow vad spännande! Det ska vi kolla upp, tack för tips!
Vegan Gotland

Ida

16 Jul 2017 18:00

På Fårö finns Crêperie Tati Kutens Bensin, där har dom 2 veganska crêpes! En på menyn med sallad, potatis, svamp osv.
Men säger du till kan du få en söt crêpe med sylt och sådant också, då skippar dom bara ägg i smeten! :)

Anonym

31 Jul 2017 15:44

Hej.
Hade sett fram emot att gå till The Slope Slope, med dess grytor och bra priser.
Men nu är det sommarmemy med höga priser och inga rabatter. Synd.

Anonym

01 Aug 2017 17:29

Var på Lilla Elefanten i Visby och där kunde de fixa en vegansk bönbiff när jag frågade. Smakade helt okej också!

Anonym

10 Aug 2017 23:20

Lindgården serverade en fantastiskt god sallad med en tryffelsås och marinerad oumphfileér, helt veganskt! Supergott! Allt som krävdes var att säga till vid bordsbokningen 2 dagar innan att en av oss var vegan.

Anonym

29 Jun 2018 18:32

Bruna dörren i Ljugarn har en fantastisk vegansk bönburgare på menyn och säkerligen några andra rätter. Kan rekommenderas!

Per

08 Jul 2018 10:26

Hej, Ekegården på södra Gotland har vegetariskt/veganskt på menyn. Även vegansk frukost. http://ekegarden.com/meny/ Ni på bloggen är såklart välkomna att hälsa på. Allt gott! Mvh Per

Anonym

09 Jul 2018 23:15

Vi var på Prästgårdscaféet i Vamlingbo i dag. De hade en matig vegansk macka på menyn och även vegansk brownie. God mat och trevig personal pä ett väldigt fint ställe!

Anonym

09 Jul 2018 23:15

Vi var på Prästgårdscaféet i Vamlingbo i dag. De hade en matig vegansk macka på menyn och även vegansk brownie. God mat och trevig personal pä ett väldigt fint ställe!

Jonas

10 Jul 2018 06:22

Jo, nu börjar det dyka upp många ställen med möjlighet till veganskt på landet också. Bagarns på Hemse har veganskt på menyn iaf på sommaren och brukar kunna fixa om man frågar övriga året med.
På ardrebo har de fixat när vi frågat men skulle kanske lägga in vegansk macka på menyn.

Anonym

10 Jul 2018 10:28

Kan bekräfta att Kutens Creperi Tati hade en vegangalette på menyn, tydligt uppmärkt och hette typ vegansk galette eller liknande. Jättegod!

Anonym

11 Jul 2018 12:07

Försvarsmuseet hade vegansk chiligryta med ris!

Ida

12 Jul 2018 15:07

Det finns bakad potatis med imat fraisch och god curry röra på oumph vid på restaurangen vid lummelundagrottorna! Dom har även ikaffe!

Anonym

13 Jul 2018 12:28

Restaurangen vid vattenlandet Kneippbyn har vegansk köttfärs till tacobuffen, finns ingen vegofraisch, dock guacamole!

krigsvetenskap.blogg.se

01 Aug 2018 10:47

Hej! Resturanger i Ljugarn:
Ljugarns Strandcafe: Här finns vegansk sallad, hamburgare och ”bahn ni fries”. Allt innehåller oumph, men resturanger serverar även falafel så det kanske går att byta om man inte gillar det.

Bruna Dörren: Har en veganpizza på menyn. Supergod! Har för mig att det var Tomatsås, svamp, ruccola, soltorkade tomater och pinjenötter på. Bruna Dörren serverar även sötpotatispommes, men de har ingen vegansk dipp.

Pighuset tapas & cava (smårätter):
Finns flera olika rätter att få vegetariska ex
Sparrisen utan ägg
Pan con tomate
Gaspacho (osäker på stavning men liknar tomatsoppa)
Dirty fries utan korv med vegansk sås
Padrons (gröna paprikor)
”Poke bowlen”
Jag kan ha glömt någon rätt.

Våffelmagasinet, Ljugarns Hamn:
Har en vegetarisk (vegan) våffla som görs i eget järn, våfflan är dessutom också glutenfri. Om man är sugen på mat finns rödbetshummus, avokado , oliver och andra grönsaker. Om man är sugen på efterrättsvåffla finns vegansk glass (ring innan och kolla så att de kan lägga undan till dig, ibland tar den slut) Det finns frukt och bär, sylt och sås.

Anonym

01 Aug 2018 10:47

Hej! Resturanger i Ljugarn:
Ljugarns Strandcafe: Här finns vegansk sallad, hamburgare och ”bahn ni fries”. Allt innehåller oumph, men resturanger serverar även falafel så det kanske går att byta om man inte gillar det.

Bruna Dörren: Har en veganpizza på menyn. Supergod! Har för mig att det var Tomatsås, svamp, ruccola, soltorkade tomater och pinjenötter på. Bruna Dörren serverar även sötpotatispommes, men de har ingen vegansk dipp.

Pighuset tapas & cava (smårätter):
Finns flera olika rätter att få vegetariska ex
Sparrisen utan ägg
Pan con tomate
Gaspacho (osäker på stavning men liknar tomatsoppa)
Dirty fries utan korv med vegansk sås
Padrons (gröna paprikor)
”Poke bowlen”
Jag kan ha glömt någon rätt.

Våffelmagasinet, Ljugarns Hamn:
Har en vegetarisk (vegan) våffla som görs i eget järn, våfflan är dessutom också glutenfri. Om man är sugen på mat finns rödbetshummus, avokado , oliver och andra grönsaker. Om man är sugen på efterrättsvåffla finns vegansk glass (ring innan och kolla så att de kan lägga undan till dig, ibland tar den slut) Det finns frukt och bär, sylt och sås.

Anonym

06 Aug 2018 11:05

Rökeriet i Katthammarsvik serverar veganska bönbiffar med kokt potatis, sallad och dressing. Ingen sås dock, men det funkade ändå. Glad att det fanns! Stod inte på menyn, men när jag frågade var det inga konstigheter. Rätt gott!

Åsa

11 Aug 2018 09:39

Tofta pensionat har två helveganska rätter på menyn.

Per

22 Jul 2019 13:52

På marco polo pizzeria i Visby går det att få veganoost som alternativ så där går det att få en god vegansk pizza.

Anonym

27 Jul 2019 09:46

Var på Bistro Burs igår och där fanns flera alternativ. Mitt sällskap provade grekisk sallad med vegan-feta och dagens soppa, båda smarriga!

Hanna-Sofia

04 Aug 2019 13:00

Nissevikens Restaurang har en supergod falafelsallad/bowl på menyn. Jättetrevligt läge precis vid stranden, lite beachbarkänsla. Rekommenderas!

Hanna-Sofia

04 Aug 2019 13:00

Nissevikens Restaurang har en supergod falafelsallad/bowl på menyn. Jättetrevligt läge precis vid stranden, lite beachbarkänsla. Rekommenderas!

Anonym

08 Aug 2019 20:45

Själsö bageri! De har en vegansk hummusmacka och en vegansk samt glutenfri kladdkaka som är supergod :)

Anonym

08 Aug 2019 20:45

Själsö bageri! De har en vegansk hummusmacka och en vegansk samt glutenfri kladdkaka som är supergod :)

Anonym

08 Aug 2019 20:46

Själsö bageri! De har en vegansk hummusmacka och en vegansk samt glutenfri kladdkaka som är supergod :)

Anonym

08 Aug 2019 20:46

Själsö bageri! De har en vegansk hummusmacka och en vegansk samt glutenfri kladdkaka som är supergod :)

Hanna-Sofia

09 Aug 2019 17:14

Ville bara säga TACK för den här bästa bloggen!! Fick så ofantligt många tips under vår semestervecka på ön. Café Mirell och Adel 33 var helt amazing!!! Stort tack för att ni underlättade min semester!

Svar: Vad kul att vår lista var till hjälp, hoppas din vistelse på Gotland var fantastisk! 💖
Vegan Gotland

Linnéa

22 Apr 2022 13:44

Hej, tack för allt fint jobb ni gör! Tänkte bara på att Fenix Ungkulturhus har stängt sen januari 2022 och ska flytta till nya lokaler i Gråbo. Här kan en läsa mer: https://gotland.se/114221 Och sen vill jag tipsa om Sundars Momos foodtruck vid Blå Station i Visby för den som missat att de har veganska dumlings på menyn, såg den inte i listan. Och på restaurang lulu finns vegansk sushi: https://restauranglulu.se/visby/meny/ /Linnéa

Anonym

08 Aug 2022 10:37

Vilken fantastisk sammanställning, stort tack! Den borde finnas med i Gotlands guiden som delas ut när man åker på färjan. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Publiceras ej