Prisklass: Lunch ca 100 kr, middag ca 150 kr
Utbud: Blandkost med flera veganska rätter på menyn
Öppet: Året runt, både lunch och middag
 
 
Meza har funnits i två år i Visby, men det var alldeles nyligen som vi blev uppmärksammande på att de har veganska rätter på sin meny. Vi såg en annons i en gotländsk tidning, där det klart och tydligt framgick att de serverade vegansk pizza på lunchmenyn. Därför gick vi nyfikna dit för att ta reda på hur deras veganska utbud ser ut.
 
 
Vid bordsbeställningen (lunchtid) fick vi först ett erbjudande om dagens specialrätt, bestående av flera sorters olika kött. Vi förklarade då att vi alla är veganer. Detta bemöttes genast mycket positivt  - personen som tog beställningen började nämna alla rätter på menyn som är veganska. Vi lyssnade intresserat, men efter en stund fick vi svårt att hålla alla rätterna i huvudet - för de var så många!
 
Det finns vegansk pizza, vegansk mezatallrik, åtta kalla veganska smårätter och tre varma veganska smårätter på menyn!
 
Vi beställde den veganska pizzan, Meza vegan med bulgur, Meza vegan med pommes, Baba Ghanouj (krämig auberginröra), Makdous (valnötsfyllda auberginer), Warak inab (risfyllda vinblad) och Fatajer (spenatpiroger) - alla veganska på menyn.
 
Pizzan, Vegana, är en riktigt bra pizza. Den var välkomponerad och ingenting saknades. Den kändes inte som en sådan där pizza som en får specialbeställa när det inte finns någon vegansk pizza på menyn, ni vet, utan som en pizza som lika gärna kunde ha serverats på en vegansk restaurang. På pizzan finns tomat, zuccini, aubergine, paprika, champinjoner och ruccola. Ni kanske tänker att det saknas vegansk ost på pizzan - men vi skulle säga att den är bättre såhär. Try it!
 
 
En av oss tog Meza Vegan med bulgur och en av oss tog Meza Vegan med pommes. På dessa tallrikar fanns, förutom bulgur/pommes, falafel, Mhamara, hummus, en vindolm och libanesisk sallad. Falafeln var kanske den godaste vi har ätit - så krispig utanpå och saftig inuti. Mums! Mhamaran (stark valnötsröra med paprika, chili, ajvar, krossade valnötter och olivolja) var supergod och smakrik; hummusen, vindolmen och salladen likaså. Det var så gott att vi gärna skulle se att mängden av rörorna var lite större. Hela tallriken med pommes är glutenfri i sitt grundutförande, vilket är väldigt bra för en av oss/er, som är glutenintolerant/a.
 
 
De kalla smårätter som är veganska är: Hummus, Baba ganouj, Makdous, Mhamara, Warak inab, Tabbouleh (persiljesallad), Fattouch (blandsallad) och Libanesisk sallad. De tre varma veganska rätterna är Fatajer, Falafel och Batata (pommes). De vi testade (se bilden ovan), var goda.
 
 
Den person vi pratade med på restaurangen, under vårt besök, berättade att de inom kort kommer att börja med ett koncept av meza-frossa (en libanesisk buffé). När vi nämnde att vi var från Vegan Gotland, kom han på att han kan planera att lägga in flera veganska rätter i detta koncept. Det ser vi mycket fram emot!
 
Vår "Godkänd av Vegan Gotland"-märkining mottogs med glädje, och placerades genast på dörren och på lunchmenytavlan.
 
 
Vid restaurangbesöket fanns denna gång hela VG-teamet på plats: Malin, Lina och Henriette. Vid pennan, Malin och Henriette
 
 
 
Gotland, Vegan, adelsgatan, godkänd av vegan gotland, libanesisk, meza, pizza,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej