Uppdatering 2018-06-27: 
Kvalificerar numera för vår märkning, men den har ej lämnats än. Det finns några veganska tapasrätter, som går att få till en hel måltid. 
 
 
Telefon: 0736-293963
Prisklass: Lyx
Utbud: Blandkost
Kökets öppettider: Måndag - söndag: 16.00-22.00

 
Mitt i Visby, vid utkanten av stora torget ligger denna mysiga tapasrestaurang. EDEN har ingen vegansk rätt på menyn, men när vi ringde i förväg och beställde veganska tapas var det inga problem för dem att fixa fram nåt åt oss. 
 
Bild från atapagotland.se
 

Det må se litet ut utifrån, men denna lokal är otroligt stor på insidan. I ena delen är det bar och lounge, och i andra en härligt rustik restaurang med väldigt spännande inredning i gråa toner, med häftiga väggmålningar och helgjutna bord i betong. 
 
Personalen var väldigt förstående och verkade ha bra koll på vad veganer äter (vi hoppas att det är för att vi var där och lämnade djurens rätts vegofolder där förra veckan!).
 
Bruschetta med vitlöksstekta champinjoner och chili, marinerad mix (oliver och soltorkade tomater), vitlöksbröd, panerad friterad aubergine, pommes och grekisk sallad.


Om man kikar på EDENS meny så hittar man alla rätter vi fick i olika varianter. Vi är otroligt ledsna att vegoburgaren inte är vegansk, då de panerade friterade auberginerna som i vanliga fall ingår i burgaren, var sååååå goda. 
 
Marinerad mix, panerad friterad aubergine, pommes (serverade i skojiga fritöskorgar), grekisk sallad och vitlöksbröd på jättesöta tallrikar!
 
Alla som var med och åt var överens om att de vitlöksstekta champinjonerna på bruschettan och de panerade friterade auberginerna var det godaste på hela bordet, men även oliverna var sanslöst goda. Allt hade bra smak och man fick lagom mycket mat. 

Vi var lite oense kring bordet ifall mängden olja i skålarna var lagom eller ej, men låt mig säga såhär, detta är inget för dig som vill dra ner på fettet. (Vad man än föredrar så var det väldigt god olja!)
 
Himmelsk bruschetta med vitlöksstekta champinjoner toppat med chili
 

Ska man vara sådär extra petig så hade väl vitlöksbrödet kunnat vara lite roligare, men det var helt klart godkänt. Några av oss tyckte också att grekiska salladen var lite ogrekisk eftersom den bara innehöll ruccola som salladsbas, men jag som aldrig vart i grekland tyckte det var mycket roligare än den tråkiga isbergssalladen som man ofta får till grekisk sallad i sverige. 
 
Summering:
God mat med kunnig personal. Mysig och spännande lokal med kul uppläggningar av maten.
Tråkigt att veganskt inte fanns på menyn, och att vissa av rätterna innehöll mer olja än grönsaker.
 
 
Nu hoppas vi att EDEN ska föra in sina veganska alternativ i sin meny, så att de kan få sin förtjänade veganmärkning av oss, så att alla ni turister och bosatta lätt ska kunna hitta till dem!
 
 
 
 
 
 
Gotland, Vegann, Visbyn, edeny, restauranger, tapasu,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej