Telefon: 0498-284622
Prisklass: Lyx (119 för en galette)
Utbud: Blandkost
Öppettider: Alla dagar 11- sent
 
 
 
Entrén till crêperiet (även kallat Strykjärnet efter husets form).
 
 När vi lämnade vår enkät för någon månad sen, fick vi väldigt positiv respons från crêperiet. De hade ingen vegansk galette på menyn just då, men blev inspirerade att införa en på den kommande menyn. Redan innan kunde de fixa en vegansk galette på beställning, men de insåg efter vårt samtal att det skulle bli lättare för både dem och för gästerna om det fanns en vegansk rätt på menyn (tjoho!).
 
 På crêperiet serveras matiga galetter (bovetepannkakor) och efterrättscrêpes (vetemjölspannkakor). Galetten går att få vegansk. På menyn finns en matig galette. Någon vegansk efterrättscrêpe finns inte, men det går att be om en galette med söta tillbehör som efterrätt. (Edit: Numera finns en efterrätt med sojaglass!) Det serveras också väldigt god fransk cider, för finsmakaren. 
 
 
Såhär ser den veganska galetten ut på menyn, men det går att justera efter önskemål om en vill. En av oss bad till exempel om att ta bort de soltorkade tomaterna och alla fick bladspenat. Det är oklart om vi bad om det eller faktiskt fick det ändå; minnet är kort. (Edit: Nu finns två veganer på menyn! Menyn är alltså ändrad)
 
 Den gamla galetten
Galette med marinerade vita bönor, picklad rödlök, ruccola och havrefraiche.
 
Galette med tomathummus, semitorkade tomater, ruccola, rödlök och mandel.
 
Efterrätt bestående av en galette med banan, mandel, chokladsås, solrosfrön och hjortronsylt. Denna finns tyvärr inte på menyn.
 
Crêperiet är en liten och mysig restaurang.
 
Under sommarhalvåret kan en sitta ute på deras terass (det finns värmeslingor om det blir kallt om kvällarna).
 
 
 
 
 
 Vi är jätteglada över den respons vi har fått från crêperiet. Det är kul att se hur de lyssnar på sina gästers önskemål. Förutom att det nu faktiskt finns en (Edit: två!) vegansk galette på menyn, så är de dessutom goda! Crêperiet får en ståtlig trea i betyg, med motiveringen att galetten var supergod, och att stället är mysigt och personalen är tillmötesgående. 
 
 
 
 
 
Gotland, Vegan, Visby, cider, crepe, frankrike, strykjärnet,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej