Från Hela Gotlands hemsida: "Under lördagen 19/3 genomfördes en manifestation av Vegan Gotland på Östercentrum i Visby för att belysa lantbruksdjurens situation.

17 personer genomförde manifestationen under en halvtimme. Några höll plakat med bilder på djur från olika djurfabriker. Andra höll plakat/banderoll eller delade ut visitkort med texten "Vågar du se?". Texten syftade till att uppmana människor att ta del av djurens verklighet.

Filmmaterial finns att ta del av på djurfabriken.se; material som samtals in av Djurrättsalliansen under flera års tid. Det som syns på bilderna är helt lagligt och vardag i djurfabrikerna och alltså inga skandalbilder.

Det var en lågmäld och känslosam halvtimme då många stannade upp för att titta. Engagemanget hos deltagarna var stort och budskapet tycktes beröra många. 

- Vi tror att många människor innerst inne inte ställer upp på hur djuren behandlas. Det som sker mot djuren är något vi gemensamt som samhälle är ansvariga för. Om vi ska få ett slut på djurplågeriet så måste vi ställa om till en vegetabilisk livsmedelsproduktion och stänga djurfabrikerna, säger Malin Friis, talesperson för Vegan Gotland."
 
 
 
 
 
Tittut!
 
/Lina och Malin
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej