Dagens avsnitt av fattiga veckan blir en kortis. Jag lagar en superenkel gräddig pasta som går att variera till oändlighet. Ta vad du har hemma! Riven morot är en höjdare. 
 
Tack alla som har kommenterat och sagt så fina ord om fattiga veckan! 
 
 

Gräddig pasta med tomat & spenat

ca 4 portioner
Under 15 kr/portion
 
1 gul lök
2,5 dl växtgrädde
ca 2 dl växtmjölk
3-4 vitlöksklyftor
1/2 buljongtärning
300-400g körsbärstomater
några nävar spenat
salt och peppar extra kryddor tex. en stor nypa b-jäst eller en msk dijonsenap
Pasta till 4 personer
 
Hacka lök och vitlök, fräs i en panna. Tillsätt växtgrädde, buljongtärningen och hälften av växtmjölken. Låt puttra medans pastan kokar. När pastan är klar, lägg i spenaten och tomaterna, och krydda efter behag. Till sist, slå pastan över såsen och rör runt tills all pasta är täckt med sås. 
 
/Lina
Hållbara matvanor, Vegan, billig, billigt, fattiga veckan, vegetariskt,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Susanne

16 Feb 2016 22:56

Jag är less av all tomat i alla rätter! Dels av att jag får utslag av tomat, men också att denna för billiga råvara inte är miljömässigt försvarbar som 'färsk' under vintern. Burktomat, krosstomat förekommer i nästan det mesta. Tomater är ljuvligt goda när den plockas färska när de har mognat av solvärme. Men just nu är minitomater etc beroende på uppvärmda växthus.
Jag vill ändå lämna ett tips att ta tillvara mera: torkat bröd passar utmärkt att mixa (uppmjukat) i soppa, vegofärs för biffstekning etc.
Ta tillvara alla rester, mindre svinn!

Svar: Vilken tur då att det går att ta bort tomaterna och ersätta med nåt annat! Jag gillar riven morot, men vilka grönsaker som helst funkar bra! Tack för tipset, och ja, mindre svinn är toppen! Tummen upp på det!
Vegan Gotland

Kommentera

Publiceras ej