Uppdatering 2018-06-27: 
Detta café har inte längre någon vegansk rätt på menyn för närvarande. Något oklart om det går att få något bra här i nuläget. 
 
 
Mailadress: info@kafeit.se
Prisklass: Medel
Utbud: Blandkost
Öppettider: 
Måndag-Torsdag 9-17
Fredag 9-20
Lördag 11-17
Söndag 12-16

 
 
I Café Amalias gamla lokaler på Hästgatan mitt i stan har nu det nya cafét ka:feit öppnat. Redan från starten hade de en vegansk rätt på menyn. Jättebra tycker vi! 
 
 
Nu sitter vi här på cafét och skriver. Vi har beställt bönsalladen från menyn, och har just tagit våra första tuggor. Vid första anblicken såg rätten rätt så fantasilös ut. På tallriken finns ett stort lass blandade bönor på en bädd av salladsblad, tomat och rödlök. Dekorationen i form av morot piffade till tallriken och vinägrett livar upp smaken. 
 
 
Så småningom märker vi att det finns kapris bland bönorna och salladen känns nu som mer än ett tillbehör. Vi saknar dock något mer matigt såsom stekt potatis, bröd, quinoa eller ris. Hade det dessutom funnits röror såsom salsa, hummus, cashewkräm eller liknande så hade den dessutom sett mer inbjudande ut. Trots att vi saknar dessa saker så tycker vi den är helt okej. 
 
Förutom salladen så går det att få en sandwich med veganskt pålägg efter önskemål. För det mesta brukar de ha veganska bakverk och flapjacks. De hade precis fått nys om att en kan göra maränger av kikärtsspad, så det hoppas vi få se snart. 
 
 
Priset, 98kr, är väl vad en kan räkna med för en lunch i Visby, men det tycker vi inte riktigt att den är värd i dagsläget. Personalen är dock väldigt trevlig och engagerad och tar gärna emot tips hur maten kan förbättras. Dessutom fick vi mer vinägrett när vi nämnde att något saknades, så plus för det. 
 
Cafét har en trevlig, modern stämning med en blandning av barbord, rustika träbord och mysiga soffor. Det finns fina växter och ljus på borden som ger en mysig känsla. 

 
 
 
 
ka:feit får två av fem Vegan Gotland-grönsaker av oss.
Vi tycker att ka:feit är väl värt ett besök tack vare inredningen, den trevliga personalen, och att vi kan känna oss helt trygga med att rätten på menyn är vegansk. På grund av förbättringspotentialen i rätten ger vi ka:feit i nuläget 2 av 5 Vegan Gotland-grönsaker. Vi går gärna tillbaka och hoppas då kunna höja betyget.

 
 
 /Lina och Malin
 
Vegan, godkänd av vegan gotland, ka:feit,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej