Vegomat börjar bli mer och mer synligt i media, och det gillar jag. Det jag inte gillar är att det mesta en ser ger en sån ensidig bild av vegokost att alla tror att du måste hänga grönkål i håret varje dag och skapa en frukost för 600kr för att klara av att äta vegetariskt.
 
I en liten protest mot detta skapade jag denna amatörprogramserie i sju delar där jag slår hål på myten om att god vegetarisk mat inte kan vara okomplicerad och jävligt billig. Ingen rätt i denna serie kostar mer än 15kr/person.
 
Vi börjar veckan med en otroligt basic soppa som du säkert ätit många gånger förr, oavsett vilken kost du vanligtvis har. Som med så mycket annat, så går det hur bra som helst att göra den helvegetarisk, utan en massa krångel. 
 

Potatis & Purjolökssoppa

4-6 portioner
Under 15 kr/portion

1 gul lök
1 liten purjolök
700g potatis
1 buljongtärning
ca 1 liter vatten
2,5 dl havregrädde (eller kokosmjölk)
salt, peppar eller andra kryddor (tex. currypasta av något slag)

 Skär lök, purjolök och potatis i mindre bitar. Stek lök och purjolök i en stor gryta/kastrull på medelvärme och tillsätt potatis och buljongtärning. Slå på kokande vatten och låt koka tills potatisen är mjuk. Dra av soppan från plattan och mixa lagom slät med stavmixer. Tillsätt havregrädde och krydda efter behag. 

 

 

Jag hoppas kunna göra fler programserier på andra ämnen än billig mat i framtiden, så har du nåt förslag, lämna gärna en kommentar!
 
/Lina
 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Alfredo

16 Feb 2016 16:25

Hej!

Hittade din blogg genom en artikel i Svenska Dagbladet.
Min fru och jag äter för det mesta vegetarisk mat men tycker att den vegatarisk mat de flesta äter i Sverige äter är ganska tråkig.
Vi äter för det mesta indisk mat och det gör det möjligt att ha mat som smakar mer. Vi äter även en del koreansk, kubansk, mexikansk mat. Allt vegetarisk.
Det är mycket linser och bönor men även andra grönsaker. Tack vare en indisk recept har jag börja äta broccoli som jag aldrig gillat.
Vill rekommendera en bok som jag köpte på Tradera. Det är en Indisk Vegetarisk bok

http://www.tradera.com/item/341816/219330988/indisk-vegetarisk-mat-ray?gclid=Cj0KEQiArou2BRDcoN_c6NDI3oMBEiQANeix5jSrPP9mnvMrckAgSTDLQTwYevoGDJh_LRzc5eK7tEcaAkMh8P8HAQ

med vänlig hälsning

Alfredo Vidal

Svar: Tack för tipset! Jag älskar indisk mat!
Vegan Gotland

Mia

16 Feb 2016 17:04

Hej! Åh vad bra du är! Måtte någon ge dig ett tv-program bums! DN skrev om dig idag också.

Svar: Tack vad gulligt sagt! Ja, boom sa det så var mitt lilla program typ överallt O.O Hjälp!
Vegan Gotland

Kommentera

Publiceras ej