Seitanfärs

3,5 dl buljong
4 vitlöksklyftor
2 msk olja (jag tog 1 msk raps och 1 msk sesam)
3,5 dl vetegluten
4 msk b-jäst
4 msk kikärtsmjöl
Valfria kryddor (Jag tog 2 tsk paprikapulver, 2 tsk rökt paprika, 1 tsk lökpulver, 0,5 tsk svartpeppar)
1 msk soja

Placera vetegluten, kikärtsmjöl, b- jäst, och kryddor i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop med en sked. Knåda degen för hand i ungefär en minut tills den kommer samman.

Sno in i en oblekt duk (Jag har en saftduk som jag köpt på en tygaffär) och placera i ångkorg och ånga i 30-35 minuter. Låt degen svalna, skär den sedan i ett par bitar. Placera i en matberedare och pulsmixa den tills du har färs. Mixa inte för fint. Använd i tex. "seitanfärssås" och spaghetti, som fyllning i dumplings, till kåldolmar eller kålpudding, med mera.

 /Lina
Campus Gotland, Vegan, färs, köttfärs, seitan, seitanfärs, vegan gotland, vegetariskt,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej