Prisklass: en kula 35 kr, två kulor 50 kr
Utbud: Lakto-ovo-vegetariskt, för aktuell info om smakerna kolla här
Öppettider: "Från morgon till sena kvällen", dock stängt under vintern
 
 
 

Mellan färjeterminalerna och Almedalen finns Visbys (och Europas) största glassbar. Den har äntligen fått in veganska glassmaker! De har tidigare haft hemgjorda sorbeter som är veganska, men nu har de även tagit in gräddglasser av havre och soja. 

 
 

Vi är tydligen båda kolafantaster och tog varsin kula av GB’s (Tofuline) kolaglass. Lina tog också en kula “Coconut”-sorbet med oreoströssel i en bägare, medan Malin tog “Skruven sorbet” i glutenfri våffla. Vi var mycket nöjda över våra val. “Skruven” smakade som GB’s Twister, som ju inte är vegansk, så det var en glad överraskning. 

        
 
Förutom de smaker vi valde, finns ca 15 andra sorbeter ocn en gräddglass (Oatlys vanilj). Både de glutenfria våfflorna och vetevåfflorna är veganska. Av toppingarna är mango, choklad, jordgubb, lakrits, hallon och tutti frutti veganska och av strösselsorterna, tutti frutti, choklad, Oreo och nötkross. 
 
 

Vi är glada över att det finns nästan 20 glassmaker som är veganska. Dock är bara två av dem "grädd"glassar (vi hoppas de kan ta in några fler!), så i nuläget är det är extra bra för den som är sorbetsugen. Med 6 toppingar och 4 strösselsorter finns det mycket att välja på. 

I samma lokal som Glassmagasinet finns ett Wayne’s coffee. Där finns en chokladboll, en müslibar och sojadryck till kaffet för den som är mer fika- än glassugen. 

Vi är glada att kunna ge Glassmagasinet vår “Godkänd av Vegan Gotland”-märkning en solig dag som denna!

  

 

/Malin och Lina

 
Glass, Vegan, Visby, veganglass, vegansk glass,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej